Blog

Blog
Descrieți-vă stilul

Comments (1) - Dezvoltare Personală

Descrieți-vă stilul

Atunci când un recrutor vă pune întrebări despre stilul vostru de lucru, ceea ce vrea cu adevărat să afle este cât de bine vă potriviți cu cultura companiei și cu postul pentru care candidați. Chiar dacă pare că angajatorul încearcă să determine dacă munciți susținut, ei de fapt vor să afle dacă sunteți un bun coechipier. Iar dacă nu sunteți, cât de mult veți dori să vă adaptați și să participați în inițiativele de colaborare cerute de postul prevăzut. Ei folosesc această informație în același timp pentru a determina ce valoare dați angajaților și relaționării cu angajatorul. Orice răspuns veți da trebuie formulat cu grijă pentru a vă dezvălui abilitățile de a lucra atât independent cât și în echipă.

Puncte de scos în evidență

Atunci când răspundeți la întrebare, abilitatea voastră de a vă articula stilul de lucru captează toată atenția:

  • Asigurați-vă că angajatorul își va da seama că vă place să lucrați atât singur cât și într-o echipă.
  • Lăsați-i să afle cum reacționați la feedback sau la critici.
  • Evidențiați orice competențe de lucru în colaborare sau independent aveți și care sunt utile și în cadrul postului pentru care ați aplicat.
  • Orice competențe și abilități aveți trebuie expuse într-un mod direct.

Evidențiați orice competențe relevante ca răspuns la întrebare și care vă descriu ca pe cel mai bun candidat pentru job.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

În cadrul răspunsului trebuie să vă explicați cât puteți mai bine, cu exemple din trecut, abilitățile colaborative și independente, dar și să dați dovadă că puteți gândi și comunica cu alții despre voi. Pentru a evita un răspuns nepotrivit, pregătiți-vă înainte de interviu și evitați să spuneți lucruri de genul:

  • Prefer să lucrez singur.
  • Sunt o persoană care muncește susținut cu bune abilități de comunicare.
  • Merg până la capăt pentru a îndeplini și depăși obiectivele jobului.
  • Chiar dacă nu prefer munca în echipă, pot să o fac și voi face tot ce este necesar.

Recrutorii vor să vadă creativitate, o exprimare autentică și onestitate în răspunsurile voastre. Nici nu vă subestimați, dar nici nu exagerați cu vânzarea abilităților voastre. Râmâneți în interiorul adevărului și descrieți-vă stilul de muncă într-un mod inteligent pentru a arăta că vă potriviți cu postul și mediul de lucru.

Exemplu de răspuns

Un răspuns foarte bun pentru această întrebare dificilă despre stilul de muncă ar suna cam așa:

„Sunt capabil să mă adaptez la orice loc de muncă. Încerc să mențin un ritm susținut în timpul programului de lucru și să rămân concentrat în timpul completării sarcinilor. Mă lupt să fiu cât mai eficient și pentru ca toată munca să fie completată așa cum trebuie și fără greșeală. Îmi iau postul în serios și sunt complet dedicat și direcționat spre succes.”  

Alte articole:                                         

Cum să înveți gândirea critică

Trei sfaturi pentru crearea criteriilor de evaluare a afacerii

De ce femeile sunt manageri mai buni decât bărbații

Stăpânirea artei de a spune lucruri bune despre dumneavoastră fără a părea lăudăros

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *