Blog

Blog
Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. II

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. II

Până la urmă, la ce folosește un manager?

E destul de plăcut să constați că gestionarea unei crize pare să se apropie de o vizită la cea mai apropiată cafenea ținând cont de banalitățile indigeste și sterile pe care le poți auzi. Și pe o poziție avansată „uite”, adică „uite-spui-asta-și-cu-asta-gata”, „uite-faci-așa”, „uite-schimbi-totul”, „uite-dăm-o-super-lovitură”… Și am senzația că multe mi-au scăpat… Și încă dintre cele mai savuroase!

Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastră

Existenţa unor perioade mari nelucrate în CV-ul dumneavoastră îl poate deranja pe recrutorul care-l citeşte, îl poate face să se îndoiască sau chiar să vă respingă candidatura. Situaţia economică explică adesea un parcurs haotic. Totuşi persistă adesea la recrutori o părere preconcepută negativă despre un CV plin de găuri cronologice, oricât de justificate ar fi ele. Iată câteva sfaturi pentru a explica golurile din CV-ul dumneavoastră şi a-l convinge că sunteţi cel de care are nevoie.

Cele mai mari greșeli ale candidaților la poziții de management superior în procesul de recrutare

Am discutat de mai multe ori cu oameni care candidau la poziții manageriale de nivel superior și care veneau complet nepregătiți la interviu. Aceștia nici măcar nu-și aruncaseră un ochi pe site și aveau foarte puține întrebări de pus. Și m-am întrebat cum este posibil ca oameni care au avut succese semnificative în carieră ajungă să se prezinte la un interviu fără a fi făcut cele mai elementare căutări care să le permită să navigheze cu succes printr-o primă discuție.

9 semne că aveți succes, chiar dacă nu simțiți asta

Dacă sunteți ambițioși, înseamnă că, din când în când, simțiți că nu sunteți buni de nimic. Idealurile mărețe duc la momentele inevitabile în care considerați că nu trăiți la nivelul propriilor așteptări.

Ortografia care ucide

O greșeală de ortografie poate îndepărta un candidat sau determina pierderea unui contract la nivelul unei întreprinderi. În momentul celor 140 de caractere ale Tweeter-ului și al limbajului SMS, o bună ortografie nu înseamnă inteligență sau un dar al scrisului, ci în domeniul profesional reprezintă o economie de energie, de timp și de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *