Blog

Blog
Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastră

Comments (0) - Uncategorized

Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastră

Existenţa unor perioade mari nelucrate în CV-ul dumneavoastră îl poate deranja pe recrutorul care-l citeşte, îl poate face să se îndoiască sau chiar să vă respingă candidatura. Situaţia economică explică adesea un parcurs haotic. Totuşi persistă adesea la recrutori o părere preconcepută negativă despre un CV plin de găuri cronologice, oricât de justificate ar fi ele. Iată câteva sfaturi pentru a explica golurile din CV-ul dumneavoastră şi a-l convinge că sunteţi cel de care are nevoie.

În loc să încercaţi să ascundeţi un spaţiu important între două posturi ale parcursului dumneavoastră, explicaţi fie în CV, fie în scrisoarea de intenţie, contextul în care acesta a intervenit. Fiţi deosebit de explicit dacă este vorba de dorinţa dumneavoastră de a vă ocupa de familie sau dacă aţi fost concediat în urma unei fuziuni sau din alt motiv. Nu contează motivul, din moment ce este moral şi legitim. Daţi explicaţii, nu justificări. În definitiv este vorba de viaţa dumneavoastră şi trebuie să v-o asumaţi, dar trebuie în acelaşi timp să-i furnizaţi interlocutorului dumneavoastră suficiente elemente pentru a înţelege circumstanţele în care aţi încetat munca. Dacă aţi fost pur şi simplu într-un loc nepotrivit într-un moment nepotrivit, sau aţi eşuat, şi ce aţi adăugat potenţialului dumneavoastră profesional. Explicând vă arătaţi responsabil, iar simţul responsabilităţii este prima calitate pe care un recrutor doreşte să o recruteze.

V-aţi creat propriul post pentru o durată determinată

Dacă aţi rămas fără un contract de muncă un anumit timp, acest lucru nu înseamnă că n-aţi făcut nimic. Alegeţi printre competenţele dumneavoastră cele care pot fi declinate sub formă de prestaţie de consultanţă şi explicaţi că în această perioadă aţi intervenit ca independent. Rămâneţi onest în ceea ce avansaţi, coerent cu expertiza dumneavoastră în acest domeniu şi transparent privitor la natura intervenţiilor dumneavoastră pe care le-aţi putut realiza. Toată lumea ştie că este mai uşor în acest moment să găseşti un client decât un angajator. Nu vi se va putea reproşa că aţi preferat să lucraţi în loc să aşteptaţi indemnizaţiile de şomaj.

Optaţi pentru un format non-cronologic al CV-ului

CV-ul cronologic este practic atunci când aveţi o progresie a carierei regulată şi coerentă, dar el scoate de asemenea în evidenţă perioadele de „gol”. Ochiul recrutorului va sesiza un spaţiu gol sau o diferenţă mare între data de sfârşit a unei angajări şi începutul alteia. Optaţi pentru un CV hibrid care poate evita această impresie la lectură. Acest tip de CV, numit uneori CV tematic, se justifică dacă aţi exersat mai multe meserii fără continuitate sau coerenţă sau în cazul parcursurilor accidentate, deoarece vă permite să minimizaţi un gol în experienţa dumneavoastră. Vă prezentaţi astfel punând accentul pe una sau pe alta din competenţele dumneavoastră şi etalaţi cel puţin o experienţă pertinentă în raport cu datele. Acest CV este mai dificil de înţeles şi de aceea puteţi alterna cronologia cu tematica. Pregătindu-vă să răspundeţi totuşi la întrebarea „de ce?”. Oricare ar fi forma sa, trebuie să găsiţi o formă scurtă, aerată şi ergonomică.

Focalizarea pe rezultate

Numeroase CV-uri comportă prea puţine lămuriri privind postul ocupat, denumirea sa, poziţia sa în organigramă, şi puţine informaţii despre rezultatele obţinute. Fiecare parte a parcursului dumneavoastră trebuie să fie dezvoltată în privinţa a ceea ce aţi făcut şi ce rezultate aţi avut. Ceea ce-l interesează pe viitorul dumneavoastră angajator, mai mult decât titlul sau întinderea responsabilităţilor dumneavoastră, este ce aţi realizat cu adevărat. A pune sub lupă cifrele şi progresiile care vorbesc singure, vă va demarca.

Arătaţi în ce mod aţi rămas activ

O formare profesională, un stagiu, o muncă de voluntariat pot arăta că aţi rămas activ într-un mediu de lucru. Indicaţi că v-aţi folosit timpul pentru ameliorarea competenţelor, învăţarea unor tehnologii noi sau obţinerea unor certificări în meseria dumneavoastră. A putea indica în CV că v-aţi menţinut nivelul de competenţă, aţi urmat o formare profesională recentă în domeniul dumneavoastră, va fi considerată ca un plus şi va compensa prin actualitatea sa lacunele trecutului.

Adoptarea unui format de CV cu geometrie variabilă

Nu CV-ul dumneavoastră îl interesează pe recrutor, ci competenţele şi experienţele pe care le aveţi şi care vor fi transferabile în postul pe care el îl are prevăzut. Personalizarea CV-ului vă permite să puneţi în evidenţă părţile interesante pentru interlocutorul dumneavoastră. Făcând acest lucru îi facilitaţi lectura şi înţelegerea. La fiecare candidatură pe care o iniţiaţi, puneţi în evidenţă zonele din experienţa dumneavoastră cele mai pertinente, reorganizaţi prezentarea competenţelor dumneavoastră pentru a face din dumneavoastră unul dintre candidaţii în coerenţă cu exigenţele postului. Aceste versiuni multiple necesită din partea dumneavoastră modificări permanente şi o mare atenţie la formă şi conţinut.

Articole complementare recomandate:

Consultant – o meserie paradoxală

De ce reușesc cei cu un grad înalt de inteligență emoțională

Aveți înfățișarea potrivită pentru post?

Precauții pentru păstrarea jobului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *