Blog

Blog
Așteptați de la un lider ceea ce vreți și voi să-i oferiți

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Așteptați de la un lider ceea ce vreți și voi să-i oferiți

Este corect să așteptați de la un lider ceea ce nu sunteți dispuși să-i dați? În timp ce așteptările de la leadership continuă să crească, ar fi un act de evitare pentru fiecare dintre noi să nu răspundem în mod corect la această întrebare.

Din punct de vedere mental, conceptual și moral, cu toții ne-am creat propriile definiții și acceptări a ceea ce așteptăm de la un lider. Această așteptare nu este limitată la rolurile de lideri politici sau de la locul de muncă. Ea se extinde la nivel familial și spiritual.

Așteptările au devenit un mod de viață, formal sau nu, pentru fiecare dintre noi. Și sunt un instrument important în stabilirea standardelor referitoare atât la ceea ce dăm cât și la ceea ce primim. Dar atunci când nu ai grijă ce stabilești ca așteptări, poți pune cu ușurință în pericol acceptarea și validitarea de către cel care primește.

Mulți oameni așteaptă mai mult de la liderii lor decât de la ei înșiși. Este un loc comun pentru fiecare dintre noi să ne așteptăm la cunoștințe, expereriență, moralitate, motivare, înțelegere, voință, angajament, respect, răbdare, înțelepciune, onestitate, apreciere, recunoștință. Și lista poate continua la nesfârșit…

De aceea, așteptările trebuie să existe. Dar aceste așteptări nu trebuie să fie unilaterale. Ele nu recunosc niciun titlu sau nivel salarial. Ele se identifică ca un nivel partajat de responsabilitate între lider și echipa lui. Necesită grijă la ambele capete ale aplicării lor, la livrare ca și la primire. Atunci când nu ai grijă, rezultatele rămân de fapt la nivelul dorințelor, pentru că de fapt rezultatul nu este „cumpărat” de către partea care-l primește.

Nu, nu este o sarcină dificil de îndeplinit. Trebuie doar să învățați modul în care așteptările vor afecta negativ sau vor fi benefice pentru cei care sunt la primire. Trebuie doar să luați în considerare poziția lor atunci când stabiliți așteptările. Ceea ce va conta în majoritatea cazurilor va fi demonstrația acestei luări în considerație…

A nu lua așteptările în serios este o pierdere atât pentru lider cât și pentru echipa lui. Adesea, așteptările fixează ștacheta pentru realizări. De aceea trebuie să aveți grijă ce așteptări aveți de la liderii voștri, pentru că, într-o zi, s-ar putea și ei să se aștepte la același lucru de la voi!

Articole complementare:

Cum să aveți un mental de campion

Pentru reușita viitoarei dumneavoastră ședințe

Este strategia ca o dietă ori ca un stil de viață

Cum să vă faceți înțeleși de superiorul dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *