Blog

Blog
Atribute ale liderilor eficienți

Comments (0) - Uncategorized

Atribute ale liderilor eficienți

Leadershipul îți oferă atât provocări, dar și recompense. Mulți oameni care au ajuns pe poziții de leadership datorează acest fapt abilității de a duce lucrurile la bun sfârșit. Rolul unui lider este însă diferit și necesită calități diferite. Care credeți că sunt atributele vitale pe care trebuie să le posede orice lider?

Concentrarea pe viitor

Ca manager, o mare parte a jobului se referă la executarea și la ducerea la bun sfârșit a treburilor zilnice. Ca lider, concentrarea se mută în viitor, pe crearea succesului sustenabil. Chiar dacă s-ar putea să aveți de-a face și cu chestii de zi cu zi, principalul punct de concentrare trebuie fixat în viitor.

Persistența

Un lucru pe care probabil îl știți deja este că atunci când încercați să faceți o schimbare sau să vă puneți amprenta pe ceva, vor apărea și obstacolele. Liderii eficienți înțeleg acest lucru și fac eforturi pentru a găsi o modalitate pentru a împinge lucrurile înainte în ciuda obstacolelor.

Ușurința în privința ambiguității

Uneori veți avea la îndemână toate informațiile de care aveți nevoie. Însă în cele mai multe cazuri, informațiile disponibile nu vor fi perfecte. Liderii buni înțeleg și își asumă un risc calculat chiar și atunci când lucrurile nu sunt clare.

Comunicatori de top

Liderii eficienți trebuie să fie foarte buni atunci când trebuie să-și transmită mesajele, verbal sau în scris. În plus, trebuie să fie și ascultători foarte buni, ceea ce poate fi o provocare…

Abilitatea politică

În această zonă nu ne referim la politică în termen de guvernare (deși în anumite roluri și asta s-ar putea să aibă importanță). Ne referim la contextul organizațional și la grupurile de influență și la părțile implicate.

Conștiința de sine

Trebuie să vă cunoașteți foarte bine, punctele forte, slăbiciunile, impactul pe care-l aveți, stilul propriu, comportamentele și factorii de motivare. Asta pentru a numi doar câteva din lucrurile importante pe care trebuie să le cunoașteți despre voi… Având un nivel foarte bun de autocunoaștere puteți obține rezultate foarte bune luând decizii într-un mod care-i implică și pe alții în obținerea rezultatelor pentru că voi vă veți concentra pe ceea ce faceți cel mai bine.

Cap limpede

Un lider cu capul limpede are abilitatea de a rămâne calm și de a lua decizii raționale, chiar și în momente de stres și presiune extreme.

Grija

Pe cei mai buni lideri întotdeauna îi interesează și ceilalți. Ei sunt capabili să-și exteriorizeze empatia cu ceilalți chiar și atunci când trebuie să ia decizii dificile.

Succesul pe care îl obțineți ca lideri se datorează mai mult calităților și atributelor personale decât lucrurilor pe care le faceți. Deci cu ce mai aveți de lucru pentru a vă maximiza succesul?

Alte articole:

Secretul stilului de comunicare

Despre recrutorii creativi și întrebările lor imposibile

Cum vă deconectați în vacanță fără a ieși complet din circuit

Sunteți făcuți pentru a fi numărul 1 sau numărul 2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *