Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum vă deconectați în vacanță fără a ieși complet din circuit

A venit perioada vacanțelor și vă pregătiți să plecați pentru un sejur mai lung poate, în care trebuie să vă eliberați, să vă deconectați, dar poate nu complet. Este momentul să vă rupeți de lumea afacerilor pentru a plonja în condițiile ideale pentru vacanță. Deja trăiți într-o încrengătură tehnologică a planetei, care vă leagă în fiecare zi până în punctul în care este dificil să lăsați totul și să plecați. Vreți să vă debranșați de internet, rămânând conectat „à la carte” și să profitați de vacanță, de prieteni și de familie. Iată câteva repere pentru a reuși această evadare, fără a fi complet scos din circuit. Printr-o combinație de planificare, ingeniozitate tehnologică și autodisciplină.

Pregătiți-vă deconectarea

Cel mai mare obstacol pentru deconectare nu este tehnologia ci propriul dumneavoastră angajament de a o face. Munca de deconectare începe cu mult înaintea vacanței. Dacă aveți nevoie să comunicați pe mail pentru organizare sau cu membrii familiei dumneavoastră care nu vă însoțesc, creați-vă o adresă de mail dedicată acestei perioade. O puteți consulta cât și când doriți fără să nimeriți un mesaj profesional atâta timp cât această adresă este rezervată doar celor intimi. Utilizați regulile mesageriei și filtrele pe contul dumneavoastră profesional, care vă vor transmite automat mailurile legate de călătoriile dumneavoastră (de exemplu confirmările zborurilor).

Avertizați-vă anturajul

Colegii dumneavoastră știu că plecați în vacanță, dar, cu anumite excepții, nu trebuie să contați și pe alții. Înainte de a părăsi biroul pentru mai multe săptămâni, trebuie să vă asigurați că dosarele dumneavoastră sunt la zi, partenerii și clienții sunt avertizați de absența dumneavoastră pentru o perioadă definită. Puteți de asemenea încredința unui coleg sarcina de a răspunde la afacerile curente care vă privesc. Acest lucru îi va asigura pe interlocutorii dumneavoastră, știind că se pot adresa cuiva în care aveți încredere. Redactați un mesaj anunțând absența pe mail și prin telefon și nu uitați eventual rețelele sociale.

Eliberați-vă de Wifi

Conexiunile wireless sunt acum peste tot, în aeroporturi, în hoteluri în camere. Primul dumneavoastră obiectiv în vacanță este să vă deconectați. Faptul că este omniprezentă trebuie să vă reasigure că vă aflați într-un mediu conectat în care misiunea dumneavoastră este de a vă detașa. Nu este plăcut să fiți pe marginea piscinei savurând mângâierea soarelui și adierea vântului în timp ce sorbiți un cocktail sau în fața unui peisaj care vă taie răsuflarea și să fiți întrerupți de o atenționare. Wireless-ul și internetul la aveți la îndemână pentru a le uita mai ușor și a vă elibera.

Stabiliți un orar de consultare

Luați-vă obiceiul de a vă verifica telefonul o dată pe zi, ca și mediile sociale, emailurile, apelurile telefonice. Mereu la aceeași oră. Dacă cineva are nevoie să vă vorbească, spuneți-i să o facă în acest interval orar pe care l-ați decis. Fixați limite în toate domeniile și nu răspundeți indiferent ce se întâmplă. Respectați modul de verificare a mesajelor la momentul oportun ales pentru că și acestea sunt minute prețioase, furate din timpul dumneavoastră de vacanță.

Vă deconectați rămânând prezent pe rețelele sociale

Acordați-vă câteva minute înainte de plecare pentru a vă asigura că prezența dumneavoastră pe rețelele sociale nu va dispărea complet, dacă acesta este obiectivul dumneavoastră. Puteți trimite un mesaj anunțându-vă absența, dar puteți de asemenea planifica tweet-uri sau alte mesaje, cu anumite instrumente gratuite, și decide momentul publicării fiecăruia dintre ele. În acest fel vă asigurați prezența pe această rețea de socializare, ceea ce poate fi important dacă sunteți o persoană urmărită sau o voce influentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *