Blog

Blog
Cinci lucruri care vă vor elimina de pe lista de angajare

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cinci lucruri care vă vor elimina de pe lista de angajare

Nu există niciun dubiu în privința faptului că găsirea unui loc de muncă a devenit un proces mult mai greoi decât în trecut. Economia a mers prost ani de zile, dar nu asta este principala cauză. Chiar și atunci când piața muncii se încălzește, o persoană care își caută un job poate să fie nevoită să depășească o serie de obstacole.

Iată, după părerea mea și a altora principalele bariere care stau între candidați și managerii de recrutare:

  • Site-urile automate de aplicații și sistemele automate de triere care folosesc cuvinte cheie pentru a decide ce candidați ajung la interviu și care nu;
  • Anunțurile de joburi neclare, opace și care chiar resping talentele și îi lasă pe candidați în ceață în privința salariului, a descrierii jobului și a cerințelor;
  • Procese de recrutare discontinue, birocratice, care includ tot felul de pași fără rost, întârzieri fără explicație și tot felul de sarcini care trebuie realizate în mod gratuit de către aplicanți;
  • Interviuri conduse de oameni care nu știu nimic ori prea puține despre poziția care trebuie ocupată;
  • Încăpățânarea de a angaja persoana cea mai calificată cu cel mai mic salariu.

Angajatorii dau vina pe „criza talentelor” pentru problemele lor în a-și completa organigrama, dar este un nonsens. A conduce o companie este un exercițiu de confruntare cu realitatea, iar atunci când angajatorii se plâng de criza forței de muncă și blamează sistemul educațional pentru că nu pregătește oameni pentru rolurile din companiile lor, ei nu operează de fapt în lumea reală.

În lumea reală, oamenii vin pe piața muncii echipați cu tot felul de combinații interesante de talent, experiență, educație și competențe. Angajatorii inteligenți își umplu golurile cu ușurință pentru că văd dincolo de CV capabilitățile persoanei din spatele lui.

Ei nu văd recrutarea ca pe un proces de excludere, ci ca ceea ce este de fapt: o misiune de vânzări și marketing. Ei nu folosesc tehnologia ca pe un scut pentru a ține oamenii departe de companiile lor. Le place chiar să aibă conversații pline de substanță, cu subiecte foarte largi, la interviurile de recrutare.

De ce ar invita o persoană în birourile lor doar pentru a-i citi niște întrebări de pe o listă și pentru a-și ține ochii lipiți de ecranul computerului?

Angajatorii deștepți angajează oameni extraordinari și îi învață ceea ce nu știu încă. Ei nu așteaptă să le apară la ușă, nerăbdători să lucreze pentru ei, acei candidați care posedă toată lista de calități esențiale pentru job. Ei trăiesc în lumea reală. Ei nu dau vina pe lipsa talentelor sau alte fantome pentru propriile lor probleme de leadership.

Cei care caută un job în zilele noastre au învățat că a aplica în vid prin sistemele de aplicații online este o pierdere de timp.

 Atunci când o carieră extraordinară este redusă la câteva rânduri de text și sunteți întrebat de sarcini și îndatoriri, dar și despre motivele pentru care vreți să plecați de la jobul actual, ca și cum ar fi lucruri esențiale pentru un manager de recrutare, vă pierdeți timpul. Nu puteți câștiga!

Stilul și substanța voastră nu pot trece prin membrana construită din coduri fără sens. Nimeni n-o să fie în stare să vadă ce aduceți cu adevărat sau miezul poveștii voastre prin intermediul a câtorva cuvinte cheie!

Trebuie să reușiți să obțineți un job altfel. Trebuie să uitați de cutiile negre ale recrutării online și să ajungeți în alt mod la managerul de recrutare. În primul rând trebuie să scrieți un CV umanizat care lasă să treacă forța și caracterul vostru prin text. Apoi trebuie să vă găsiți un anumit manager de recrutare în mulțimea de angajatori pe care vi-i doriți. Și apoi trebuie să-i trimiteți o scrisoare de intenție concepută numai pentru el.

Puteți să preluați controlul căutării unui loc de muncă, în loc să fiți victimele lui. Este mult mai bine, mai eficient și mai rapid decât să completați zeci și zeci de aplicații online și să așteptați să primiți ceva înapoi – poate peste câteva luni ori niciodată!

Și iată cele cinci lucruri care nu vă vor ajuta să vă angajați:

  • O educație excepțională;
  • Ani de experiență în organizații cunoscute și o multitudine de instrumente și sisteme cunoscute;
  • O personalitate strălucitoare;
  • Referințe foarte bune;
  • Un CV minunat.

Voi ce ziceți? Poate că toate astea ajută, însă nu sunt absolut deloc decisive…

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Ce însemnă cu exactitate reușita pentru dumneavoastră?

Cercetarea operațională un instrument ajutor formidabil în luarea deciziilor

9 chei pentru a fi percutanți în găsirea unui loc de muncă

Cum să vă prezentați profilul LinkedIn când sunteți în șomaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *