Blog

Blog
Cele mai bune întrebări pe care le puteți pune la sfârșitul unui interviu

Comments (1) - Dezvoltare Personală

Cele mai bune întrebări pe care le puteți pune la sfârșitul unui interviu

Un interviu este o stradă cu două sensuri. Angajatorul potențial vă pune întrebări pentru a afla diverse lucruri despre voi și despre competențele voastre. În schimb și voi trebuie să vă pregătiți întrebări pe care să le puneți recrutorului despre poziția respectivă, despre șef și despre companie, pentru a fi siguri că este jobul potrivit pentru voi.

În plus, dacă nu vă pregătiți câteva întrebări inteligente, riscați ca recrutorul să presupună că nu sunteți interesați sau că ați venit nepregătiți.

Această oportunitate de a pune întrebări apare, de obicei, la sfârșitul interviului. Trebuie să pregătiți cel puțin două întrebări care vă demostrează interesul pentru post, determinarea de a excela în acest rol și faptul că v-ați făcut temele (ați făcut cercetări despre companie, industrie, departament).

Deci cum să alegeți aceste întrebări inteligente, care să arate că sunteți candidații perfecți pentru rol? Pe măsură ce realizați cercetările dinainte de interviu, notați-vă subiectele despre care v-ați dori să aflați mai multe.

Țineți minte că cele mai bune întrebări sunt cele directe și deschise.

Evitați întrebările la care răspunsul poate fi da sau nu sau pe cele atât de generale încât e dificil de dat un răspuns. Nu vreți să-l înfundați pe intervievator tocmai în momentul când vreți să faceți o impresie bună și să creați o conexiune.

Încă nu sunteți siguri ce întrebări să puneți? Vă ofer mai jos câteva exemple:

  • Îmi puteți spune mai multe despre responsabilitățile zilnice ale acestui job? Aceasta este șansa de a afla cât mai multe despre job și dacă îl vreți cu adevărat. Aflând mai multe despre sarcinile zilnice, veți afla mai multe și despre competențele specifice și punctele forte necesare și puteți continua pe un subiect care nu a fost încă atins.
  • Care credeți că sunt cele mai importante calități pentru a excela în acest rol? Această întrebare vă poate conduce adesea spre informații valoroase care n-au fost incluse în descrierea jobului. Vă poate ajuta de asemenea să aflați mai multe despre cultura companiei și despre așteptări astfel încât să puteți arăta că sunteți omul potrivit pentru post.
  • Care sunt așteptările dumneavoastră pe acest post în primele 30, 60 de zile și un an? În acest fel veți afla ce așteptări are angajatorul pentru cel care va ocupa postul.
  • Descrieți-mi, vă rog, cultura companiei. Vă potriviți cu adevărat pe post? Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu cultura și dinamica firmei.
  • Încotro credeți că se îndreaptă compania în următorii 5 ani? Dacă planificați să rămâneți în acest post pentru mai mulți ani, asigurați-vă de creșterea companiei pentru a crește odată cu ea.
  • Cine considerați că este principalul competitor pentru companie și de ce? Ar trebui să cam știți deja cine sunt principalii competitori ai firmei, dar poate fi util să puneți această întrebare recrutorului. În mod normal, acesta vă poate oferi detalii pe care nu le puteți găsi în altă parte.
  • Care sunt cele mai mari oportunități pentru companie acum? Această întrebare arată determinarea voastră și vă poate ajuta să aflați mai multe despre direcția pe care se va concentra compania în următoarele câteva luni.
  • Care sunt cele mai mari provocări pentru companie acum? Și puteți pune întrebări și despre provocări. Această întrebare vă poate ajuta să descoperiți tendințe și probleme ale industriei și poate să identificați zone în care competențele voastre pot să salveze ziua.
  • Ce vă place cel mai mult în calitate de angajat al acestei companii? Întrebați-l pe recrutor despre experiența personală pentru a afla mai multe despre cultura organizațională.
  • Care este cariera tipică pentru o persoană cu acest rol? Această întrebare vă ajută să aflați dacă compania face promovări din interior și cum puteți avansa în interiorul organizației. Punând această întrebare vă arătați interesul de a crește împreună cu organizația. Însă trebuie să aveți grijă să nu pară să ducă spre „Când mă pot aștepta la o avansare?”
  • Cum mă poziționez în comparație cu ceilalți candidați pe care i-ați intervievat pentru acest rol? Aceasta este o alegere riscantă, totuși. Nu vreți să-l puneți pe recrutor într-o poziție delicată. Dar dacă lucrurile merg bine și se dezvoltă o relație puternică, această întrebare vă poate ajuta să vedeți dacă există îndoieli în ceea ce vă privește pe care le puteți ataca pentru a arăta că sunteți cel mai bun candidat pentru post.
  • Care sunt pașii următori în procesul de recrutare? Această întrebare arată că doriți să mergeți mai departe. Vă va ajuta de asemenea să aflați informații importante referitoare la deadline astfel încât să vă puteți alinia.

Amintiți-vă că nu trebuie să întrebați încă despre salariu sau beneficii. Așteptați până când veți ajunge în etapele finale ale procesului de recrutare pentru a negocia cu directorul de resurse umane sau chiar cu directorul general.

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Cum să scrieți o notă de mulțumire perfectă după interviu

Greșeli frecvente în outsourcing

Cum să scrieți o notă de mulțumire perfectă după interviu

Greșeli frecvente în outsourcing

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *