Blog

Blog
Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. V

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. V

Cele mai bune întrebări pe care le puteți pune la sfârșitul unui interviu

Un interviu este o stradă cu două sensuri. Angajatorul potențial vă pune întrebări pentru a afla diverse lucruri despre voi și despre competențele voastre. În schimb și voi trebuie să vă pregătiți întrebări pe care să le puneți recrutorului despre poziția respectivă, despre șef și despre companie, pentru a fi siguri că este jobul potrivit pentru voi.

De ce trebuie recrutat mai ales un potențial

Atunci când recrutați un colaborator vă asigurați selecționând parcursuri presupuse bogate în reușite, cu un CV blindat de experiențe transferabile postului prevăzut. Și totuși, dincolo de experiența candidatului, un bun recrutor trebuie să favorizeze potențialul candidatului.

Tipologii care nu reușesc niciodată la locul de muncă

Experiența și cunoștințele își pierd rapid relevanța pentru succesul la locul de muncă. Economistul David Deming, de la Harvard, a studiat sarcinile de la diferite locuri de muncă din 1980 și până în prezent și a descoperit că acelea care se bazează pe competențe sociale au crescut cu 24%, în timp ce acelea care aveau nevoie de cunoștințe tehnice și inteligență au avut o creștere foarte mică. Deming a mai descoperit că cele mai mari creșteri de salarii au avut loc pentru joburile care se bazau pe competențele sociale.

Managementul personalului pe o navă care se scufundă

Așa cum veștile din mediul de afaceri ne-o amintesc suficient de des, nicio companie nu are un viitor sigur. Când afacerea dumneavoastră se confruntă cu scăderea vânzărilor, o eventuală preluare sau chiar o reducere a activității, cum asiguri managementul oamenilor care sunt panicați pentru viitorul lor? Poți menține un grad de motivare și o productivitate ridicată a echipei tale? Răspunsul scurt este da. Chiar și atunci când este clar că firma are probleme, există întotdeauna moduri prin care să menții concentrarea membrilor echipei, să aibă rezultate și să stăpânești furtuna.

Despre psihopaţii în costum şi cravată

Atunci când spunem „psihopat” ne gândim la un „ucigaş în serie”, dar nu acest profil ne interesează ci psihopatul cu costum şi cravată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *