Blog

Blog

Comments (2) - Uncategorized

Cum să scrieți o notă de mulțumire perfectă după interviu

Chiar dacă simțiți că ați reușit la interviul de recrutare puteți ieși din cursă dacă eșuați în păstrarea legăturii cu cel vare v-a luat interviul. Uneori chiar dacă ați făcut o impresie deosebită la interviu și ați furnizat toate răspunsurile pe care le căutau, acest lucru poate fi ușor uitat atunci când un candidat cu aceleași calificări trimite un mesaj după interviu, iar dumneavoastră nu.

Pentru a vă evidenția față de competitori este important ca mesajul dumneavoastră de după să conțină mai mult decât un simplu mulțumesc. Veți dori să le reamintiți de ce ați fi persoana perfectă pentru job și să lăsați o impresie pozitivă pe care ei să și-o amintească.

Pe de altă parte, trebuie să scrieți un mesaj de mulțumire chiar dacă veți considera că interviul nu a mers așa cum trebuia, pentru că în acest fel puteți controla un pic daunele sau cel puțin mențineți un nivel de profesionalism.

Dacă nu sunteți siguri ce trebuie să includeți în mesajul dumneacoastră, iată mai jos câteva idei.

Mulțumiți-i celui cu care ați dat interviul

Trebuie să începeți mesajul prin a mulțumi persoanei cu care ați dat interviul pentru timpul alocat și pentru că v-a acordat oportunitatea acestei discuții. Fiți specific în legătură cu postul prevăzut și afirmați-vă plăcerea de a-i fi întâlnit și pentru discuția purtată.

Repetați de ce simțiți că vă potriviți perfect acelui rol

Întoarceți-vă la ceea ce le-ați spus la interviu și la modul în care competențele și experiența dumneavoastră se aliniază cu postul pe care trebuie să-l ocupe. Încercați să fiți specific și să folosiți exemple, pentru că acestea le vor rămâne în minte mai curând decât niște afirmații vagi.

Reamintiți-le subiectul principal al discuției purtate

Există șanse foarte mari ca ei să fi vorbit cu un anumit număr de aplicanți, deci veți dori să le furnizați un mijloc de a-și aminti cine sunteți și ce aveți de oferit. Reamintiți-le un detaliu a ceea ce ați discutat și sperați că acest lucru le va rămâne în memorie.

Furnizați noi informații

Dacă există lucruri pe care ați uitat să le spuneți la interviu, care credeți că le-ar putea influența decizia, acum este șansa de a le împărtăși. Explicați-le că v-ați gândit că ar fi interesant pentru ei să afle despre această competență, experiență, etc. și despre cum ar influența rolul pentru care ați dat interviul.

Informați-i că veți urmări procedura în continuare

De obicei persoana cu care ați discutat vă furnizează un program de continuare al recrutării și când ar trebui să primiți vești de la ei. Așa că puteți încheia nota dumneavoastră de mulțumire informându-i că îi veți contacta în jurul acelei date, dacă nu veți primi vești de la ei. Acest lucru va demonstra interesul dumneavoastră sincer pentru postul respectiv.

Mențineți mesajul scurt și amabil

Încercați să nu divagați. Mesajul dumneavoastră post-interviu trebuie să fie scurt și să acopere informații esențiale. Ați avut șansa să explicați totul în detaliu în timpul interviului, deci mesajul de după trebuie să acționeze doar ca un memento.

Trimiteți-l în 24 de ore

Asigurați-vă că ați trimis mail-ul câtă vreme întâlnirea le este proaspătă în minte. Dacă trece mai mult de o zi, s-ar putea să fi luat deja o decizie, ceea ce poate însemna că ați ratat.

Alte articole complementare:

Întrebări pe care și le pun recrutorii în timpul interviului

CV-ul – inamicul nostru

Interviul de recrutare – cum să răspunzi la întrebarea „Care sunt cele mai bune aptitudini ale tale?”

Ortografia care ucide

Comments (2)

  • My Homepage

    11:41 AM, March 2024

    … [Trackback]

    […] Find More Informations here: buzdugan.com.ro/2017/04/27/cum-sa-scrieti-o-nota-de-multumire-perfecta-dupa-interviu/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *