Blog

Blog
Cum reacționați, ca lideri, în fața oamenilor dificili?

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cum reacționați, ca lideri, în fața oamenilor dificili?

Există multe feluri de oameni dificili, iar ca lideri trebuie să vă descurcați cu ei. Și majoritatea oamenilor nu vor suporta să lucreze cu aceștia. Totuși, dacă sunteți hrăniți cu delăsare, frustrați de tot felul de tupeiști, dezamăgiți de natura unamă și obosiți să tot pierdeți, nu ar trebui să vă pierdeți speranța. Mai bine, amintiți-vă că aveți de ales atunci când vă aflați în fața unor oameni dificili de pe o poziție de leadershipț

De fapt aveți o serie de abordări posibile. Mai întâi, vă puteți schimba abordarea. Apoi, vă puteți schimba comportamentul. În al treilea rând, puteți să nu faceți nimic. și până la urmă, vă puteți folosi propriile picioare și să plecați.

Vă puteți schimba abordarea în fața unei persoane dificile. Și deși persoana s-ar putea să continue cu comportamentul ei dificil, puteți învăța să-l priviți dintr-un alt unghi. Une dintre oportunitățile disponibile este să căutați cauzele acelui comportament și vă puteți examina propriile reacții în fața lui. Puteți lua decizia conștientă de a nu reacționa. Puteți învăța să puneți întrebări în loc să faceți afirmații.

Este foarte greu, dar veți obține niște rezultate foarte bune dacă veți pune întrebări de genul: „Ce vreți să spuneți de fapt prin…?” sau „Dacă ați ales acea abordare, care este obiectivul dumneavoastră și care ar trebui să fie consecințele?”

 Vă puteți schimba comportamentul. Atunci când schimbați modul în care tratați oamenii dificili, aceștia trebuie să înveți modalități complet noi de a trata cu voi. Amintiți-vă pur și simplu că în timp ce unii scot tot ce e mai rău în voi, alții scot ceea ce e mai bun. Și mai amintiți-vă că și voi puteți face acest lucru cu alții. Pregătiți-vă strategiile pe care le puteți folosi în fața oamenilor dificili. Și dacă există vreun secret, acesta constă în a vă păstra controlul și a nu deveni o victimă a persoanelor dificile. Pentru a reuși acest lucru trebuie să fiți mai curând proactivi decât reactivi.

Puteți să nu faceți nimic, dacă vă hotărâți că aceasta este cea mai bună abordare, apoi va trebui să vă obișnuiți cu comportamentul dificil pentru totdeauna. Asta înseamnă că veți fi într-o stare permanentă în care veți încerca să evitați compania, sunetele, prezența și influența oamenilor dificili. A nu face nimic este una dintre cele mai proaste opțiuni, dacă sunteți într-o poziție de leadership. Tolerarea oamenilor dificili îi va încuraja pe aceștia să-și extindă comportamentul nedorit. Toleranța voastră îi încurajează și le întărește convingerea că fac ceea ce trebuie.

Și sigur puteți pleca de-acolo. Uneori, cea mai bună opțiune este de a pleca și de a vă calma. Nu orice situație poate fi rezolvată când este vorba de oameni dificili. Și pe deasupra, unele situații chiar nu merită efortul de a le rezolva. Atunci când nu mai are sens să continuați să tratați cu oamenii dificili, este momentul să plecați. Discreția este întotdeauna o valoare. Dacă lucrurile au început să se rostogolească, plecați și veți duce bătălia într-o altă zi. Luați decizia de a ieși atunci când simțiți că nu mai are sens să discutați cu acea persoană.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

A fi performant datorită gestionării ingeligente a timpului

Comportamente periculoase de evitat pentru a reuși

Încă nu este înțeleasă diferența dintre schimbare și transformare

Rezistența angajaților la schimbările organizaționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *