Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Rezistența angajaților la schimbările organizaționale

În 1920, H. P. Lovecraft a spus: „Cea mai veche și mai puternică emoție a umanității este frica, iar cea mai veche și puternică frică este cea de necunoscut.”

Acest citat de acum aproape o sută de ani spune încă adevărul astăzi când vine vorba despre locul de muncă. Înțelegerea motivului cel mai comun pentru care oamenii se opun schimbării vă dă ocazia planificării strategiei schimbării pentru a vă adresa acestor factori.

De ce se opun angajații schimbărilor?

Rezistența la schimbare se manifestă în multe moduri, de la întârzieri și o inerție accentuată la mici sabotaje sau la revolte deschise. Cel mai bun instrument pentru lideri este înțelegerea surselor de rezistență predictibile și universale în fiecare situație și de a construi strategia în jurul lor.

Rezistența angajaților la schimbare este o problemă complexă cu care se confruntă managementul în organizațiile de azi aflate într-o continuă evoluție. Procesul schimbării este omniprezent, iar rezistența angajaților este un contributor de o importanță critică în eșecul multor eforturi bine intenționate și bine concepute de inițiere a unei schimbări într-o organizație.

Deși liderii nu-i pot face întotdeauna pe oameni să se simtă confortabil în privința schimbării, ei pot minimiza disconfortul. Diagnosticul surselor de rezistență este primul pas spre soluțiile bune. Iar feedback-ul de la cei care opun rezistența poate fi de ajutor în îmbunătățirea procesului de acceptare a schimbării.

Ca de obicei, rămân la dispoziția dumneavoastră pentru dezvoltarea subiectului.

Articole complementare recomandate:

Impactul umbrei organizaționale

Să ne concentrăm pe 4 zone atunci când conducem schimbarea

Lecții despre schimbare

Motive pentru care vă opuneți schimbării

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *