Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

A fi performant datorită gestionării ingeligente a timpului

Cea mai bună autodisciplină este să învățați să vă gestionați în mod eficient timpul. Productivitatea și gestionarea timpului vă determină succesul mai mult decât vă imaginați. Privind din avion considerați că vă reglați bine urgențele, mici sau mari. Și totuși micile pierderi repetitive se adaugă și afectează calitatea rezultatelor dumneavoastră. Iată de ce, mai mult decât a înțelege timpul, este vital să înțelegeți cum trebuie gestionat.

Timpul este o resursă limitată

Managementul timpului este esențial pentru că numărul de ore al unei zile este fix și la fel pentru cel al zilelor în săptămâni, al săptămânilor în lună, al lunilor în an și, mai mult sau mai puțin, al anilor în viața dumneavoastră. Vorbim de managementul timpului și totuși nu-l putem niciodată conduce, dar puteți deveni un bun gestionar al utilizării timpului dumneavoastră disponibil. Înțelegerea gestionării timpului înseamnă să știți că pierderea lui nu va putea niciodată recuperată și nici înlocuită. Este absolut inacceptabil să-l pierdeți, dacă vreți să obțineți ce este mai bun din viața dumneavoastră.

Precipitarea un semn al pierderii controlului

Pentru a identifica pe cineva care-și gestionează prost timpul este suficient să observați viteza cu care se deplasează. Cu toții avem tendința de a crede că acela care este tot timpul grăbit este un manager eficient în privința timpului. Din contră: atunci când sunteți organizați și productivi, aveți foarte rar nevoie să vă precipitați pentru că știți ce aveți de făcut și aveți un plan pentru a reuși. Panica și anxietatea sunt semnul pierderii controlului asupra situației.

Găsirea unui bun tempo

Precipitarea implică un efect secundar major. V-ați felicitat deja pentru terminarea unei sarcini lucrând contra cronometru. Și totuși atunci când vă grăbiți sunteți incapabili să-i acordați fiecărei sarcini timpul și atenția pe care o merită. Acest fenomen există în viața profesională și în alte domenii ale vieții. Dacă nu aveți destul timp pentru muncă îl furați pe cel al vieții de familie. Și viceversa. Cu cât sunteți mai grăbit, cu atât dovediți că vă gestionați prost timpul. În ziua în care veți înțelege managementul timpului, veți munci într-un ritm care vă va permite să asigurați fără nicio precipitare toate laturile vieții dumneavoastră.

Stresul inamicul timpului

Sănătatea este cel mai mare cadou pe care-l puteți obține de la viață. Dacă nu credeți, întrebați pe cineva atins de o boală. Stresul are consecințe negative importante pentru viața dumneavoastră. O sănătate proastă generează mai puțin succes. Stresul vă face să vă resimțiți incapacitatea de a face față presiunilor exercitate și pierdeți controlul. Un prost gestionar al timpului, sunteți condamnat să fugiți mereu după el cu o senzație de pierdere a controlului asupra situației. Cursa contra cronometru este una dintre cele mai stresante. Și totuși stresul poate fi abolit complet dacă vă comportați bine.

A înțelege managementul său înseamnă să decideți corect

O decizie bună poate să ia ceva timp. Dacă aceasta este cu adevărat importantă, trebuie să examinați fiecare opțiune înainte de a decide cea mai bună cale de urmat. Dacă nu o faceți, creșteți considerabil probabilitățile de a lua o decizie proastă. Atunci când sunteți obligat să luați o decizie fără a avea suficient timp pentru a reflecta la toate posibilitățile riscați să ratați ocazii care ar putea fi cele mai bune. Autodisciplina în gestionarea timpului propriu vă poate aduce în situația de a lua cea mai bună decizie posibilă.

Eliberearea de vechile obiceiuri de a lenevi

Pentru a gestiona corect înțelegerea propriului timp trebuie să vă eliberați de vechile obiceiuri de a trândăvi și de lipsa disciplinei. Dacă veți considera managementul timpului ca pe o meschinărie lipsită de sens sau considerați că o faceți foarte bine, înseamnă că, de cele mai multe ori, ignorați problemele și urgențele majore. Totuși cel care se izbește de urgențe majore datorită unei slabe competențe în materie de time management are un avantaj față de alții: îi este mai ușor să vadă problema care trebuie abordată.

Cel mai mare pericol: ignorarea pierderii de timp

Forma cea mai periculoasă a unei proaste gestiuni a timpului este de a nu-ți da seama de pierderea lui. Acesta zboară în fiecare zi. Cu un pic de precipitare și câteva ore suplimentare puteți recupera timpul pierdut datorită unui management defectuos. Dar este mai bine să luați cele mai bune decizii în privința modului în care utilizați fiecare moment al timpului propriu. Veți reduce irosirea, veți lua cele mai bune decizii, vă veți ameliora calitatea muncii și reputația.

Articole complementare recomandate:

O abordare corectă în time management

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

Timpul de lucru și lupta cu timpul

Cum vă gestionați timpul ca freelancer?

Transformați timpul într-un companion al reușitei dumneavoastră

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *