Blog

Blog
Succesul prin recunoașterea eșecului

Comments (0) - Uncategorized

Succesul prin recunoașterea eșecului

În general, în orice țară civilizată, chiar și la noi, scopul sistemului educațional este să nu lase pe nimeni în urmă. Rezultatul este că multor absolvenți nu li s-a dat voie să eșueze. Și asta nu pentru că ar fi fost competenți sau talentați. Ci pentru că sistemul nu permite eșecul.

Fără a avea șansa de a da greș, acești studenți sunt privați de una dintre cele mai puternice modalități de a învăța. Fără a avea șansa să o dea în bară, studenții sunt învățați să evite eșecul ceea ce înseamnă că, de fapt, ei evită riscul. Iar a-i învăța pe studenți să evite riscul înseamnă să-i înveți să evite exact ceea ce le poate aduce succesul în viață.

Iar rezultatul este că mulți adulți nici măcar nu știu cum să reacționeze la eșec atunci când îl întâlnesc în propria viață. Ei au învățat de la o vârstă foarte fragedă să evite eșecul și să încerce să-l ignore atunci când apare. Ei au învățat că eșecul poate fi pur și simplu dat la o parte și nu trebuie să te gândești la el sau să-l înfrunți.

Recunoașterea eșecului este însă una dintre cele mai bune modalități de a crește. Dacă vă ignorați eșecurile este improbabil că veți fi vreodată capabili să vă dezvoltați abilitățile necesare pentru a vă depăși deficiențele. Prin recunoașterea propriilor eșecuri sunteți mai capabili să vă înțelegeți pe voi. Și în același timp, tratând fiecare eșec ca pe o experiență de învățare chiar îl puteți transforma într-o experiență pozitivă. Și asta nu înseamnă că veți căuta eșecurile cu lumânarea, dar transformându-le în ceva bun, puteți reduce durerea care le însoțește de obicei…

Și pentru că mulți indivizi evită acțiunea datorită fricii de eșec, a face cei câțiva pași pentru minimizarea temerilor vă poate oferi un avantaj în fața acelora care nu au învățat să beneficieze de propriile greșeli. Teama de eșec este unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu ating măreția. Recunoscând eșecul ca o parte a procesului de dezvoltare personală, oamenii pot depăși cele mai mari obstacole care le stau în calea succesului.

Riscul este o parte naturală a succesului. Dar a risca nu înseamnă să faceți ceva stupid. Riscul înseamnă să încercați ceva care vă duce dincolo de ceea ce sunteți siguri că vă va aduce succesul. Și acest tip de risc este cel care vă ajută să creșteți. Prin dezvoltarea unei atitudini sănătoase față de eșec, aversiunea față de risc scade, iar acest lucru îi încurajează pe oameni să încerce lucruri care vor contribui la succesul lor.

Acordați-vă timpul pentru a vă recunoaște toate eșecurile. Nu treceți pur și simplu peste ele. Acordați-vă un moment de reflecție pentru a vedea ce a mers prost și cum ați fi putut trata situația în mod diferit. Făcând asta veți fi capabili să vă dezvoltați într-un fel pe care cei mai mulți îl evită.

Această creștere vă poate diferenția față de persoanele obișnuite și vă poate transforma eșecurile în viitoare succese. Eșecurile sunt inevitabile, dar puteți alege ce să faceți cu ele. Le puteți lăsa să vă distrugă sau le puteți folosi ca pe un resort care vă face mai puternici!

Alte articole care s-ar putea să vă placă:

Arta alegerii unui bun partener pentru a reuși

Pentru reușită, evitați aceste fraze atât de uzuale

Nu delegați mai mult ci mai eficient

Idei preconcepute despre căutarea unui job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *