Blog

Blog
Leadership personal

Comments (0) - Uncategorized

Leadership personal

Descoperiți elementele leadershipului, învățați să vă evaluați abilitățile și realizați importanța auto-managementului!

Pentru mine leadershipul este personal. Pornește de la individ. Fiecare persoană se aduce pe sine în sarcina de a conduce. Dacă sunteți lideri sau aspirați să fiți, atunci vă întreb: „Sunt toate bune în lumea voastră? Sunteți fericiți? Funcționați cu eficiență maximă?” Dacă-mi răspundeți cu „da”, atunci într-adevăr lumea e un loc mai bun. Leadershipul personal este despre managementul sinelui. Începeți cu voi pentru a-i putea conduce eficient pe alții!

Cu toții am văzut lideri care nu-și conduc prea bine propria viață. Conduc, dar nu dau tot ce au mai bun și abilitățile lor de leadership suferă. Și am văzut lideri, care au foarte mare grijă de viețile lor. Abilitățile lor de leadership sunt turate la maxim, iar cei din jurul lor se simt inspirați.

Iată mai jos câteva elemente de leadership personal:

Balanța                             

Balanța este o stare de echilibru între diferitele cerințe ale propriei vieți. Este un element dinamic pentru că în majoritatea timpului faceți ajustări, uneori minore, alteori majore pentru a atinge această stare de echilibru. Menținerea ei vă permite să funcționați eficient și productiv.

Împlinirea

Aceasta apare atunci când trăiți viața pe care vă doriți s-o trăiți. Sunteți capabili să dați totul și vă faceți plinul de energie prin propria muncă. Ființa voastră și munca pe care o depuneți sunt aliniate. Munca voastră curge și tot ce aveți nevoie vine spre voi. Sunteți aliniați cu propriul destin.

O relație pozitivă cu timpul

Ani de zile, consultanții în management și experții în dezvoltare personală v-au sfătuit să vă ocupați de „managementul timpului”. Planificatorii, organizatorii și structurile liniare sunt utile, dar în realitate e prea multă informație și sunt prea multe cereri pentru propriul vostru timp pentru a-l gestiona corespunzător. Timpul nu poate fi gestionat. Managementul se referă la voi înșivă!

Concentrarea

Concentrarea vă permite canalizatea tuturor energiilor pentru crearea vieții pe care o doriți. Fără concentrare lucurile nu se întâmplă. Concentrarea începe cu identificarea priorităților de vârf în viață. Odată ce acestea au fost alese, petreceți-vă timpul onorându-le și realizându-le!

Încrederea

Încrederea atrage oamenii. Ca lideri, dacă proiectați autoîncredere, oamenii vor dori să vă urmeze. Încrederea implică autocunoașterea și o doză potrivită de modestie. Lipsa de încredere crează probleme care vă sabotează leadershipul personal.

Deci cum vă descurcați cu leadershipul personal? Mai sunt probabil destule lucruri de făcut pentru a vă construi abilitățile în acest domeniu…

Realizați o evaluare a leadershipului personal

Puneți-vă întrebările de mai jos. Analizați răspunsurile pentru a vă ajuta să determinați cum vă descurcați și dacă sunt zone în care trebuie să munciți mai mult:

  • Sunt pierderi de energie pe care doriți să le eliminați din viața voastră?
  • Aveți un echilibru în viață?
  • Voi vă alegeți componentele vieții voastre?
  • Vă concentrați asupra priorităților?
  • Sunt elemente de viață incomplete?
  • Trăiți momentul prezent?
  • Ce relație aveți cu timpul?
  • Relațiile și prieteniile vă susțin și vă întregesc?
  • Vă place modul în care vă prezentați lumii?
  • Vă maximizați impactul folosind tot ce aveți?
  • Sunteți sănătoși?
  • Există temeri care au scos ce-i mai bun din voi?
  • Vorbiți cu vocea voastră cea adevărată?

Observați liderii eficienți

Puterea observației nu poate fi diminuată. Identificați mai mulți oameni pe care îi considerați lideri eficienți. Concentrați-vă asupra lor și vedeți cum conduc și cum își gestionează viața.

Citiți despre ei. Dacă aveți oportunitatea, puneți-le întrebări. Pentru fiecare persoană pe care o observați, faceți tot posibilul să determinați în ce mod managementul personal le afectează abilitatea de a conduce. Din aceste observații identificați-vă propriile elemente de învățare pentru leadershipul personal și aplicați-le propriei vieți.

Creați concentrarea

Identificați cele mai importante trei lucruri asupra cărora doriți să vă concentrați în viață. Pentru fiecare dintre acestea identificați ce aveți nevoie să faceți mai departe pentru a-l obține. Faceți un plan.

Eliminați impedimentele

Ce vă ține pe loc și nu puteți fi cea mai bună variantă a voastră? Răspundeți la această întrebare și eliminați ceea ce nu vă mai e de folos.

Competențele voastre externe de leadership au nevoie de o fundație interioară puternică. Leadershipul personal o poate asigura. Schimbările interioare vor duce și la schimbări exterioare.

Alte articole:

Internetul și mobilul cer o abordare diferită a muncii dumneavoastră

Obiceiuri pentru week-end ale angajaților de succes

Cele mai bune citate din Machiavelli

Director general, o meserie invidiată, dar riscantă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *