Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Obiceiuri pentru week-end ale angajaților de succes

Cum vă petreceți sâmbetele și duminicile? Ce faceți pentru a nu le irosi? Cea mai mare parte a angajaților petrec o parte a week-end-ului dormind, lenevind în fața unui televizor sau a unei tablete. O activitate pasivă în care se coboară brațele și nu se ia în considerare reușita week-end-ului. Cei care reușesc îl folosesc un pic mai judicios, știu ce vor să câștige, trebuie să acționeze pentru a uita și a reuși mai bine în munca săptămânală. Iată câteva acțiuni care vă pot ajuta să reușiți chiar în timpul sfârșitului de săptămână.

Trezirea devreme

Un angajat conștient, știe că a dormi sâmbăta și duminica îi compromite somnul din săptămâna următoare. Orele cele mai productive ale zilei sunt în general cele de dimineață, iar dacă aveți de lucru în week-end și vreți să consacrați timpul rămas agrementului, trebuie să vă treziți mai devreme. Cadrul matinal este mai fericit, cercetările stabilind legătura între fericire și trezitul mai devreme. Acest lucru acționează asupra stării de bine emoționale într-un ritm mai adecvat cu organizarea societății.

A face un sport

Singurul lucru pe care nu trebuie să-l sacrificați la sfârșit de săptămână este exercițiul. Pentru că nu aveți timp să faceți acest lucru cu adevărat de luni până vineri, week-end-ul este momentul ideal pentru a vă gândi la inima și corpul dumneavoastră. Cu atât mai mult cu cât o puteți face în familie sau cu prietenii. Aceste activități în grup vă vor ușura după tensiunea și monotonia săptămânii de lucru.

Socializarea

Aveți nevoie de relații sociale, de un mod de viață sănătos și productiv în care să vă recunoașteți. În timpul zilelor prețioase în care reușiți să nu lucrați, profitați pentru a întreține relațiile familiale și de prietenie sau a întâlni persoane noi. Participați la acțiuni de voluntariat și nu vă gândiți că este o irosire prostească a timpului, ci considerați-o ca pe o ocazie de a crea legături și de a vă dezvolta prezența socială.

Ușurarea muncii săptămânale

Dimineața unui week-end liniștit este un moment ideal pentru a progresa cu un proiect important, reluând reflexiile asupra acțiunilor de realizat înainte de a fi prins în agitația vieții profesionale a săptămânii. Puteți găsi o jumătate a drumului între muncă și plăcere: căutați un mijloc prin care să puteți externaliza anumite activități pentru a câștiga timp în timpul săptămânii.

Urmărirea unei pasiuni

Exersarea creativității este unul dintre cele mai mari secrete pentru păstrarea unui mod de viață productiv și reușit. Angajatul eficient se menajează în timpul week-end-ului printr-o activitate creativă, cum ar fi redactarea unui roman sau a unei biografii, participarea la un spectacol de amatori sau cântă la un instrument. Oricare ar fi proiectul, ieșiți din contextul muncii. Este doar un mod de a petrece timpul sănătos care alimentează pasiunea și creativitatea pe care va trebuie să le utilizați apoi în timpul săptămânii pentr a fi mai performant. Plăcerile sunt importante, iar dacă știți să le folosiți în viața dumneavoastră profesională veți face progrese semnificative și veți reuși să asigurați un echilibru sănătos între reușita profesională și agrement.

Alte articole recomandate:

Demistificarea a 3 idei preconcepute despre fericirea profesională

Ce tip de antreprenor sunteți?

Cum să luaţi cea mai bună decizie în interesul dumneavoastră

Râsul – un instrument de management în perioadă de criză

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *