Blog

Blog
Eforturile de dezvoltare în leadership

Comments (0) - Uncategorized

Eforturile de dezvoltare în leadership

Ce cuprinde un bun program de dezvoltare a leadershipului? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun multe organizații atunci când se pregătesc să facă din leadership o prioritate. Sondaje recente arată că mai multe afaceri decât oricând și-au creat și își mențin programe de dezvoltare și multe altele le urmează. Dar ce le trebuie pentru a avea succes?

Hai să ne aruncăm o privire la câteva componente cheie ale eforturilor de dezvoltare a unui leadership de calitate.

În primul rând, totul începe prin crearea unui sistem de identificare a liderilor potențiali din organizație. Companiile inteligente nu așteaptă ca noii lideri să se dezvolte organic. Ei realizează că interesul și darul leadershipului sunt rare și foarte prețioase, de aceea trebuie descoperite devreme și încurajate să înflorească. Astfel, acestea crează mijloace în organizație pentru a identifica și a crește viitorii lideri.

În al doilea rând, programele de dezvoltare bune nu sunt doar o chestiune a unor întâlniri ocazionale și o bătaie pe umăr. Ele constau în sisteme concepute cu grijă prin care viitorii lideri muncesc și se dezvoltă. Acest lucru include utilizarea resurselor interne și externe pentru a încuraja dezvoltarea competențelor.

În al treilea rând, cele mai bune programe permit celor implicați practicarea competențelor de leadership. Leadershipul nu este doar un concept academic. Este parte a vieții reale și are valoare doar atunci când este folosit. Asta nu înseamnă că potențialii viitori lideri trebuie să fie promovați pe cine știe ce poziții înalte înainte de a fi pregătiți, ci că organizația trebuie să prioritizeze crearea oportunităților în cadrul schemei existente pentru ca aceste individualități să-și întindă aripile.

Până la urmă, o dezvoltare corectă în leadership necesită un followup și o analiză consistentă. O organizație nu ar trebui doar să facă un plan și apoi să spere că va produce lideri extraordinari pe viitor. Programul ar trebui să întărească în permanență mesajul, iar administratorii ar trebui să se uite cu atenție la participanți pentru a oferi cele mai bune oportunități de succes.

Dezvoltarea leadershipului devine o prioritate din ce în ce mai importantă pentru afaceri. Toți realizează cât de esențială poate fi calitatea îndrumării și a direcției. Pe măsură ce-și construiesc propriile programe, ar trebui să țină aceste patru componente ale succesului în prim plan. Cele mai bune programe vor izola prospecții, le vor asigura resursele educaționale, le vor oferi oportunități pentru a-și expune abilitățile în situații reale, pentru a-i putea asista și a-și îmbunătăți programul general.

Alte articole:

Costul non-managementului

Idei inovatoare pentru motivarea și fidelizarea salariaților

Aveți înfățișarea potrivită pentru post?

Exploatarea conflictelor ca sursă a performanței

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *