Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Sfaturi pentru reintrarea în modul de lucru după vacanțe

Septembrie este aici, vacanțele sunt în spatele dumneavoastră, bronzul se estompează și a venit timpul să vă reluați ritmul activității profesionale. Dur, după zile sau chiar săptămâni de lâncezeală, de orare elastice, de plăceri simple și decontractate, să vă reapucați de muncă. Pauza estivală de odihnă și destindere a fost binevenită, iar întoarcerea la birou poate fi și ea un eveniment fericit dacă luați câteva măsuri care o vor face mai ușoară.

Anticipați-vă întoarcerea la birou

Fără ca acest lucru să vă atingă vacanța, poate fi util să obțineți informații referitoare la noile dezvoltări și problemele de actualitate care au ieșit la suprafață în timpul absenței dumneavoastră. Puteți de exemplu să contactați un coleg care vă va informa și vă va da o imagine a mesajelor care s-au adunat și a informațiilor prioritare. Nu numai că acest lucru vă ajută să evitați surprizele neplăcute atunci când reveniți la birou, dar filtrează deja masa de mailuri într-o manieră mai rapidă.

Reluarea ritmului de activitate

Lucrul cel mai greu de făcut după un timp mai mult sau mai puțin lung de vacanță este să reveniți la ritmul cotidian normal. Pentru a reuși, reglați-vă ceasul corpului cu câteva zile înainte de a reveni la birou reluându-vă ritmul de somn obișnuit. Va fi cu siguranță dificil, dar vă veți felicita pentru că prima zi de muncă va fi mai confortabilă. Trebuie de asemenea să vă reluați regimul alimentar obișnuit și toate obiceiurile cât mai curând posibil pentru că vă va ajuta să vă regăsiți reperele. Un alt truc constă în a merge la birou cu câteva ore mai devreme. Veți fi astfel în măsură să vă gestionați mai bine ziua și să fiți mai eficient decât colegii dumneavoastră.

Ușurați-vă sarcina de muncă

Partea din creier care memorizează parolele a fost anesteziată de ceață și de lâncezeală și e încă în vacanță. Pentru început alegeți lucrurile ușoare. Aceasta vă va da un sentiment agreabil și vă va ușura abordarea sarcinilor mai dificile. Citiți mai întâi mailurile care nu necesită nicio acțiune din partea dumneavoastră. Este important să ușurați din nou în viața profesională. Evitați să vă întoarceți la birou chiar a doua zi după întoarcerea din vacanță sau reveniți în mijlocul săptămânii pentru a vă oferi o supapă de zile acasă pentru a vă regla organizarea personală. Nu vă lăsați debordat de arieratele mesajelor și a sarcinilor care necesită intervenția și timpul dumneavoastră. Faceți astfel încât să limitați accesul la aceste subiecte în primele zile și tratați fiecare subiect pe rând conform priorității. Este de asemenea o ocazie de a delega anumite sarcini atunci când acest lucru este posibil pentru a reduce sarcinile de lucru. Aceasta vă va ajuta să stăpâniți situația în perioada de readaptare.

Adăugați o doză de varietate

Tratați întoarcerea la serviciu ca pe o ocazie de a lua totul de la zero. Dacă este posibil, lansați-vă într-un proiect nou sau luați hotărâri noi. O activitate nouă sau o temă neobișnuită va da un suflu nou muncii dumneavoastră care va rupe monotonia obișnuită a vieții profesionale. Creierul dumneavoastră suferă pentru că după înregistrarea imaginilor și senzațiilor agreabile, ludice și gratifiante, acum trebuie să-l obișnuiți din nou cu loviturile de bici ale activității și ale competiției. Modalitatea cea mai simplă de a ieși este aceea a vizualizării în seara revenirii a unor imagini agreabile, noi vacanțe, mini-vacanțe sau pur și simplu o activitate care vă procură plăcere pentru sfârșitul zilei. Acest lucru vă va da energia de care aveți nevoie pentru asumarea călătoriei care reîncepe.

Continuarea vacanței în minte

Reluarea activității nu trebuie să șteargă amintirile agreabile ale vacanței. Vorbiți despre ea cu anturajul dumneavoastră, arătați fotografii de pe telefon. Retrăirea activităților estivale va estompa monotonia muncii. Bineînțeles, de îndată ce puteți, gândiți-vă la următoarele vacanțe pentru a vă da o perspectivă agreabilă și un nou obiectiv de atins. Trebuie în orice caz să reveniți repede la ritmul de muncă pentru a vă regăsi eficiența.

Lecturi recomandate:

Nu delegați mai mult ci mai eficient

Ce vă învață vacanțele despre jobul dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *