Blog

Blog
Lucruri pe care oamenii de succes le fac în fiecare zi

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Lucruri pe care oamenii de succes le fac în fiecare zi

Stând aproape de oamenii de succes poți afla lucruri incredibile despre cine sunt ei cu adevărat, ce-i face să tresară și, mult mai important, ce-i face să aibă succes și să fie atât de productivi.

„De câte ori vezi o persoană de succes, vezi doar gloria publică și niciodată sacrificiile secrete pentru a o atinge.” – Vaibhav Shah

Kevin Kruse este o asemenea persoană. Acesta a intervievat peste 200 de persoane cu un succes extraordinar, inclusiv 7 miliardari, 13 campioni olimpici și o mulțime de antreprenori. Une dintre cele mai revelatoare surse de informații a venit din răspunsurile la o întrebare simplă și deschisă: „Care este principalul secret al productivității tale?”

Analizând răspunsurile la această întrebare, Kruse a ajuns la niște concluzii surprinzătoare. Iar în cele ce urmează vi le voi prezenta pe cele care mi-au plăcut cel mai mult!

Ei se concentrează asupra minutelor, nu a orelor

Majoritatea oamenilor alocă blocuri orare sau de jumătate de oră din calendarul lor. Oamenii de mare succes știu că sunt 1.440 de minute în fiecare zi și că nimic nu este mai valoros ca timpul. Banii pot fi pierduți și câștigați din nou, dar timpul cheltuit nu poate fi adus înapoi. Așa cum i-a spus lui Kevin fosta campioană olimpică la gimnastică, Shannon Miller: „Dintotdeauna, programul meu mi l-am făcut aproape minut cu minut.” Trebuie să vă controlați minutele pentru a vă putea controla viața.

Se concetrează asupra unui singur lucru

Oamenii ultraproductivi știu care este „cea mai importantă sarcină” și lucrează la ea timp de una sau două ore în fiecare dimineață, fără întrerupere. Ce sarcină va avea cel mai mare impact asupra atingerii țintelor proprii? Ce realizare vă va aduce promovarea? Acestor lucruri trebuie să le dedicați diminețile fiecărei zile.

Nu folosesc liste cu ceea ce au de făcut

Aruncați listele la gunoi și programați-vă totul în calendar. S-a dovedit că doar 41% din lucrurile scrise pe o listă de sarcini sunt realizate. Toate acele lucruri nefăcute vor duce la stres și insomnie datorită efectului Zeigarnik, care, în esență, înseamnă că sarcinile necompletate vă vor rămâne în minte până când le veți îndeplini. Oamenii foarte productivi pun totul în calendar și apoi muncesc și trăiesc după acel calendar.

Înving amânările cu ajutorul călătoriei în timp

Propriul eu din viitor nu este de încredere. Și asta pentru că suntem inconsistenți în timp. Cumpărăm vegetale astăzi pentru că credem că vom mânca salate sănătoase toată săptămâna și apoi aruncăm o mare parte din ele pentru că nu le-am mâncat și s-au stricat. Oamenii de succes știu ce să facă acum pentru a fi siguri că în viitor vor face ceea ce trebuie. Anticipați cum vă veți autosabota pe viitor și veniți cu soluții azi pentru a vă apăra propriul viitor.

Cinează întotdeauna acasă

Acest l-a auzit Kevin pentru prima oară de la Andy Grove, de la Intel, care i-a spus: „Mereu va fi ceva mai mult de făcut, mai mult care trebuie făcut, mai mult care poate fi făcut.” Oamenii care au cu adevărat succes știu care le sunt valorile în viață. Sigur, munca, dar și altceva. Nu există un singur răspuns, dar pentru mulți, aceste valori includ timpul cu familia, exercițiile fizice și a da înapoi o parte din ce au primit. Ei alocă în mod conștient cele 1.440 de minute zilnice către fiecare zonă pe care o prețuiesc (adică le pun în calendar) și apoi se țin de acel program.

Folosesc o agendă

 Richard Branson a spus în mai multe rânduri că nu ar fi vfost în stare să construiască grupul virgin fără o simplă agendă, pe care o ia cu el oriunde se duce. Într-un interviu, marele armator Aristotel Onassis a spus: „Purtați mereu cu voi o agendă. Puneți totul pe hârtie… Aceasta este o lecție de milioane de dolari care nu vă este predată în școlile de business!” Oamenii ultraproductivi își eliberează mintea punând totul pe hârtie, pe măsură ce le vin ideile.

Procesează emailurile doar de câteva ori pe zi

Oamenii ultraproductivi nu-și verifică emailurile tot timpul. Ei nu răspund la fiecare vibrație sau sunet pentru a vedea ce a mai intrat în inbox. În schimb. Ca pentru orice altceva, ei își programează timpul când procesează mailurile rapid și eficient. Pentru unii acest lucru se petrece doar o dată pe zi. Pentru alții, ca un medicament, dimineața, la prânz și seara…

Ei evită ședințele cu orice preț

Atunci când Kevin l-a rugat pe Mark Cuban să dea cel mai bun sfat despre productivitate, el a răspuns rapid: „Nu acceptați niciodată o ședință decât dacă este absolut nevesară.” Ședințele sunt faimoase pentru pierderile de timp. Încep târziu, nu au oamenii care trebuie incluși, se învârt în jurul subiectului ca un câine în jurul cozii și durează întotdeauna prea mult. Trebuie să scăpați de ședințe de câte ori puteți ți să convocați cât mai puține. Dacă trebuie să țineți o ședință, atunci să fie scurtă și la obiect.

Spun „nu” la aproape orice

Miliardarul Warren Buffet a spus odată: „Diferența dintre oamenii de succes și cei cu un succes extraordinar este că ultimii spun nu’ la aproape orice.” Iar James Altucher s-a exprimat foarte plastic: „ Dacă ceva nu este ‘Daa!’, atunci este clar nu.” Amintiți-vă că aveți doar 1.440 de minute în fiecare zi. Nu le aruncați atât de ușor…

Ei urmează regula 80/20

Cunoscut ca principiul lui Pareto, în majoritatea cazurilor, 80% din rezultate vin din doar 20% din activități. Oamenii ultraproductivi știu ce activități dau cele mai bune rezultate. Se concentrează pe acestea și ignoră restul.

Deleagă aproape orice

Oamenii ultraproductivi nu întreabă: „Pot duce la bun sfârșit această sarcină?” Ci: „Cum poate fi făcut acest lucru?” Ei elimină persoana întâia singular de câte ori e posibil. Nu au probleme de păstrare a controlului și nu fac micromanagement. În multe cazuri suficient de bun este suficient.

Ating lucrurile o sdingură dată

De câte ori ați deschis un anumit mail, poate o factură, și apoi l-ați lăsat deoparte, numai pentru a vă întoarce să-l rezolvați mai târziu? Oamenii de mare succes încearcă să „atingă lucrurile o singură dată”. Dacă durează mai puțin de cinci sau zece minute, orice ar fi, rezolvă pe loc. În acest fel reduc stresul, pentru că nu li se mai învârte prin minte, și este mult mai eficient pentru că nu mai au nevoie să recitească sau să reevalueze acel lucru în viitor.

Ei au o rutină matinală consistentă

Cea mai mare surpriză a lui Kevin a fost cât de mulți oameni au vrut să-i împărtășească ritualul dimineții cu el. A auzit despre o mulțime de obiceiuri, dar cei mai mulți i-au spus despre duș, despre un mic dejun sănătos, câteva exerciții fizice, meditații, rugăciuni, citit ori înregistrări în jurnal.

Energia este totul

Nu puteți multiplica numărul minutelor zilnice, dar vă puteți mări nivelul energetic pentru a vă mări atenția, concentrarea și productivitatea. Oamenii de mare succes nu sar peste mese, somn sau pauze căutând să facă mai mult și mai mult și mai mult. În loc de asta ei văd mâncarea ca pe un combustibil, somnul ca pe o recuperare, iar pauzele ca pe o oportunitate de a se reîncărca pentru a face mai multe.

În loc de concluzii

Poate că nu sunteți antreprenori, campioni sau miliardari (și poate că nici nu aspirați să fiți), dar secretele lor s-ar putea să vă ajute să faceți mai multe lucruri în mai puțin timp și să vă ajute să nu vă mai simțiți extenuați de muncă și dapășiți de împrejurări!

Articole complementare:

Când munca dăunează vieții de cuplu

Cum să vă cultivați carisma pentru a reuși

Spre un „management mărit”

Reușita unui interviu de recrutare prin Skype

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *