Blog

Blog
Reușita unui interviu de recrutare prin Skype

Comments (0) - Uncategorized

Reușita unui interviu de recrutare prin Skype

Digitalizarea a invadat de mult lumea recrutării și piața muncii. Întreprinderile s-au adaptat, ele scanează din ce în ce mai mult CV-urile și practică interviurile la distanță. Această abordare poate mări stresul pe care-l simțiți deja în cursul unei întrevederi față în față. Iată câteva elemente care ar trebui să vă ajute să reușiți în cazul unui interviu pe Skype.

Prezentați o imagine profesională

Un interviu prin Skype este la fel de delicat în privința reușitei ca unul față în față. Trebuie să adoptați un comportament profesional, ca și cum ați fi în fața recrutorului. Alegeți un profil Skype serios, cu un nume de utilizator fiabil și o fotografie care asigură. Îmbrăcați-vă de aceeași manieră ca pentru o întâlnire live și îmbrăcați-vă complet, din cap până în picioare, chiar dacă pe Skype vi se vede doar bustul. Alegeți cuvinte potrivite pentru lumea profesională a postului în chestiune și exprimați-vă așezat, fără a gesticula. Și atenție să nu vă decontractați prea mult pentru că sunteți acasă. Priviți spre camera web mai mult decât spre ecran pentru a-i da intervievatorului impresia că-l priviți în ochi. Trebuie de asemenea să măsurați câmpul filmat de camera dumneavoastră și să vă adaptați mediul personal pentru a da o impresie profesională, privilegiind o decorul unei biblioteci sau a unor etajere pline cu dosare și faceți să dispară orice obiect care pare neprofesional.

Testați-vă materialul pentru a evita o pană

Pentru a vă bucura de un anumit confort în timpul întrevederii și pentru a vă elibera de orice constrângere sau disfuncționalitate tehnică, echipați-vă cu un PC fiabil, bine configurat, cu o cameră web pe care o stăpâniți. O conexiune la internet prin cablu este de preferat uneia wireless pentru a beneficia de o transmisie optimă a sunetului și a imaginii. Pregătiți-vă bine întrevederea și testați materialul și conexiunea simulând o discuție cu un prieten. Încă o dată, eliberați-vă de riscurile tehnice pentru a micșora la maxim stresul inerent oricărui interviu de recrutare.

Alte articole complementare:

Aveți înfățișarea potrivită pentru post?

Exploatarea conflictelor ca sursă a performanței

Secretul fericirii constă în a nu câștiga prea mult

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *