Blog

Blog
Cele mai citite articole politice în 2023 – ep. II

Comments (0) - Politică

Cele mai citite articole politice în 2023 – ep. II

Greva profesorilor și lipsa de empatie a politicienilor

Greva profesorilor durează de ceva vreme și, deși guvernul a părut să cedeze în fața revendicărilor salariale, aceasta pare să continue. Ceea ce a sărit tuturor în ochi a fost lipsa de empatie a politicienilor față de dascălii greviști. Inclusiv a profesorului devenit președinte, care chiar a sărit la gâtul lor printr-o declarație belicoasă!

Guvernul contra economiei

În curând guvernul își va asuma răspunderea pentru măsurile menite să crească, cel puțin pe hârtie, veniturile statului, inclusiv creșterea peste noapte a salariului minim și dispariția la fel de subită a unor facilități, după un simulacru de câteva ore a dialogului social (miercuri) în cadrul Comitetului Tripartit.

Sistemul de garanție-returnare, mult zgomot pentru nimic…

De ceva vreme se face mult tam-tam pe seama sistemului de garanție-returnare RETURO și mie mi se pare ieșit direct din comediile shakespeariene…

Cum am trecut în treizeci de ani de la comedia de moravuri la teatrul absurdului?

La începutul anilor 90, de îndată ce trecuse acea perioadă în care lumea era atât de mulțumită încât dispăruseră până și bancurile, ne-am trezit în plin avânt al politicii de pe vremea lui Caragiale, cu declarații sforăitoare a la Cațavencu și reprimări masive și violente ale opoziției, gen Tipătescu. Și toată lumea încerca să se descurce cum putea, la fel ca Nae Girimea, Didina Mazu și Mița Baston. Iar conu’ Leonida redivivus intra sub pat de îndată ce vedea la televizor că au ieșit unii cu bâtele pe străzi…

Borduriada primarului Facebook

Primarul nostru, din sectorul 6, rămăsese în urmă față de omologii săi de la alte sectoare, în special față de Negoiță de la 3, la capitolul înlocuirilor de borduri. Însă, de vreo două luni, face eforturi susținute de recuperare a acestui decalaj prin lucrările începute, e adevarat cam dezordonat și din toate părțile, pe străzile și aleile din interiorul buclei din Drumul Taberei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *