Blog

Blog
Caracteristicile unei echipe extraordinare

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Caracteristicile unei echipe extraordinare

Toți vor să fie câștigători ori să facă parte dintr-o echipă care livrează ceva sau face diferența. Uneori în perioadele de criză sau de zbatere vedem ce e mai bun din echipele noastre. Hai să vedem atunci câteva caracteristici comune ale unei echipe extraordinare!

Le pasă unora de alții cu adevărat

Ceea ce diferențiază o echipă de un grup de indivizi este dorința de a se gândi unii la alții și de a avea grijă de ceilalți. Într-o lume în care succesul propriu este judecat după ceea ce facem noi înșiși, poate fi uneori o adevărată provocare să creezi legături autentice. Socializarea în afara programului de lucru sau cooperarea pentru un proiect al comunității ne poate ajuta adesea să strângem aceste legături.

Pot selecționa ceea ce contează

Întotdeauna vor fi o mulțime de lucruri care pot fi făcute, dar asta nu înseamnă că sunt și necesare. Echipele bune au abilitatea să le aleagă pe cele care contează pentru a realiza cu succes un proiect. Echipele create după dezastre majore sunt importante modele de urmat în privința sortării chestiunilor care chiar contează.

Canale de comunicare foarte bune

În echipe, este foarte ușor să vezi că anumite eforturi sunt dublate sau că lucrurile se prăbușesc și apar ratările. Cheia pentru minimizarea acestora este comunicarea. Asta înseamnă că mesajele schimbate de membrii echipei trebuie să fie clare și să se doarească să fie ascultate de toți.

Să fie potriviți unii cu alții

Întotdeauna este dificilă crearea unei echipe bune dacă membrii ei nu se potrivesc unii cu alții. Iar acest lucru devine chiar vital atunci când trebuie făcute schimbări la nivelul echipei sau este recrutat un nou membru.

Concentrarea pe performanțele echipei

Echipele extraordinare sunt formate din indivizi care doresc să-și dea la o parte propriul ego și agendele personale pentru a se concentra pe performanța colectivă. Sună destul de simplu în teorie, dar adesea punerea în practică se dovedește mult mai dificilă.

Echipele vor backup

Exact ca și echipele din sport, echipele din business au nevoie de oameni care fac pasul în față și se pun în pantofii șefului atunci când e nevoie. Pentru a face asta este nevoie să investești în oameni care să fie capabili să ia frâiele în mâine și să ia locul altora.

Performanța echipelor extraordinare nu apare din neant. Deci unde trebuie să vă concentrați atenția pentru a obține cu adevărat rezultate de la echipele voastre?

Articole complementare:

Deveniți coach-ul propriei schimbări profesionale în 5 etape

Lideri și manageri învățați să îmbrățișați

Tendințe în practica de leadership

Vi se potrivește coaching-ul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *