Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Vi se potrivește coaching-ul?

Coaching-ul de afaceri vizează ameliorarea și schimbarea întreprinderii dumneavoastră pentru a obține un nivel mai înalt de creștere. Creșterea vă privește pe plan personal prin modul în care vă gestionați întreprinderea. Coach-ul vă ajută să obțineți un maxim din timpul dumneavoastră, din resursele proprii și din investiții. Chiar dacă sunteți înclinați să recurgeți la coaching atunci când afacerea dumneavoastră scârțâie, este întotdeauna benefic să apelați atunci când reușiți pentru a întări această reușită și a o duce spre un nivel încă mai ridicat. Sunteți pregătiți pentru a fi antrenați?

Coaching-ul de business este orientat spre acțiune

Procesul urmărit de către coaching-ul de afaceri este de a identifica domeniile dumneavoastră de ameliorat, punându-vă multe întrebări pentru a clarifica starea de fapt și a găsi un mijloc mai eficient de a progresa. Va trebui să stabiliți un plan de acțiune pe care să-l puneți în practică într-o manieră coerentă, pentru că coaching-ul este un proces orientat spre acțiune. Coach-ul nu vă spune ce trebuie să faceți, dar vă ajută să faceți o identificare. În cursul ședințelor, puteți identifica competențele pe care trebuie să le căpătați și altele pe care să le dezvoltați ori sfaturi de orientare și motivare. Obiectivul global este întotdeauna axat pe activarea creșterii afacerii dumneavoastră, a productivității sale și creșterea profitului pentru a o face mai prosperă.

Coaching-ul ca la carte

Coaching-ul se poate axa pe toate disciplinele de management ale unei întreprinderi: leadership, realizarea obiectivelor, vânzări și marketing, comunicare, planificare, gestiune, construcția unei echipe. Chiar dacă poate comporta o formare profesională, el se axează în principal pe acompanierea dumneavoastră pentru realizarea propriilor obiective, furnizând în același timp susținerea necesară pentru întreprindere și pentru dumneavoastră. Rolul coaching-ului de afaceri este de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele, să descoperiți cel mai bun mod pentru a o face și să vă aducă o susținere și o încurajare de-a lungul acestui proces. Pornind de la planul ori strategia dumneavoastră, identificați etapele și luați măsuri orientate spre aceste obiective. Puteți beneficia de un coaching de afaceri în mai multe moduri, sub formă de atelier ori seminar, în grup, prin intermediul unor cărți, articole sau bloguri. Totul va depinde de investiția pe care sunteți dispuși să o faceți și de modificările ori ameliorările pe care contați.

Coaching-ul de afaceri vă oferă un feedback constructiv

Mentoratul face adesea parte din coaching-ul de afaceri, el pornește de la experiența coach-ului și de la sfaturile pe care vi le dă, mai ales dacă acesta face apel la o experiență specifică. Ca un atlet cu antrenorul său, discutați cu el despre cea mai bună modalitate de a fi mai bun și de a câștiga. El se concentrează asupra nevoilor voastre personale și vă aduce prin viziunea sa externă o privire obiectivă și perspective diferite. Este un adevărat parteneriat, o colaborare strânsă. El vă aduce susținere, încurajare și suplețe astfel încât puteți profita de ceea ce vă doriți, o relație continuă unică care se concentrează asupra dumneavoastră și a ceea ce vă doriți mai mult, cu o abordare globală a propriei dezvoltări personale, emoționale, fizice, intelectuale și spirituale. Coach-ul de afaceri veghează ca propriile acțiuni să fie mereu axate pe obiective clar definite, vă poate contesta ideile, convingerile și ipotezele, vă poate oferi un feedback constructiv și vă poate conduce la păstrarea celei mai bune căi pentru atingerea succesului.

Sunteți gata pentru a fi antrenat?

Cu siguranță coaaching-ul este un acompaniament personalizat pentru a vă permite să excelați în rolul dumneavoastră și de a vă ameliora așa-numitul savoir-faire în cadrul responsabilităților pe care le aveți. El vă permite să dezvoltați o strategie adaptată și mai ales să reușiți ceea ce este cel mai dificil, să vă schimbați. Dar acest lucru funcționează doar dacă sunteți gata să fiți antrenat. În principiu toată lumea este, dar conform unui ritm de avansare. Reușita vă cere voința de a fi orientați, iar dacă nu sunteți deschiși la această idee, va fi dificil. El implică de asemenea umilința și capacitatea de a accepta adevăru. Nu este vorba să vi se ascundă ceea ce vă este dezagreabil și trebuie să răspundeți cu onestitate la întrebări. Simțul responsabilității este de asemenea crucial. Trebuie să vă considerați cu adevărat responsabili de actele voastre, să vă vedeți în oglindă așa cum sunteți și să nu imputați altora ceea ce vă revine. În sfârșit, motivația dumneavoastră de a acționa trebuie să fie totală, pentru că a acționa înseamnă a schimba, iar a schimba înseamnă ieșirea din propria zonă de confort pentru a crește.

Alte articole recomandate:

Decizii care vă definesc ca antreprenor

Cum să faceți de la început o impresie bună

Cum să vă dezmeticiți când ați scăpat lucrurile din mână

Cum să găsiți soluția pentru toate problemele dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *