Blog

Blog
Cum să recrutați cei mai buni oameni

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cum să recrutați cei mai buni oameni

În multe sectoare și industrii recrutarea persoanlului de calitate este o adevărată provocare. De exemplu, rezultatul unui sondaj al asociației directorilor financiari din Marea Britanie a dezvăluit faptul că 64% dintre cei care au răspuns considerau că este deficil să recrutezi oameni bun. Modul în care abordați recrutarea are însă un impact important asupra succesului în a recruta cei mai buni oameni.

Din păcate, majoritatea organizațiilor sunt mai atente la micile cheltuieli în numerar decât la una dintre cele mai importante decizii investiționale. Deci cum vă delimitați din mulțime?

  • Acordați-vă timp pentru a clarifica ce tip de persoană este necesară pentru post. Și făcând acest lucru gândiți-vă la atributele personale ale candidatului ideal. Esgte foarte ușor să adăugați competențe, dar mult mai complicat să schimbați atributele personale.
  • Găsiți cea mai potrivită sursă pentru a avea acces la tipul de aplicanți pe care-i doriți. Adesea merită să mergeți direct la consultanții în recrutare specializați pe un anumit sector sau o anumită industrie. De asemenea și siteurile online pot fi locuri potrivite pentru anumite joburi, dar nu pentru altele.
  • Dacă utilizați o terță parte, cum ar fi un consultant sau o firmă de recrutare, pentru a atrage candidații, găsiți timp pentru a vă întâlni cu ei și a le prezenta pe scurt afacerea, rolul și candidatul ideal.
  • Luați în considerare oferirea oportunității unei discuții informale despre post cu candidații, înainte de decizie. Aceasta nu va dura mult, dar s-ar putea să economisească timp atât pentru voi cât și pentru candidați.
  • Luați în considerare cel mai potrivit mod de a selecta candidații. Interviurile sunt modul tradițional. Adăugând o prezentare sau un joc de roluri puteți obține o imagine mai largă a candidatului. Iar dacă este un rol de management s-ar putea să fie nevoie chiar de un centru de evaluare.
  • Acordați-vă timp pentru pregătirea interviurilor și evaluărilor din procesul de slecție pentru că acestea vor fi primele interacțiuni ale candidaților cu organizația dumneavoastră. Ce impresie doriți să le lăsați?
  • Gândiți-vă cum veți crește și veți dezvolta candidatul de succes pe termen lung. Pentru că realitatea ne spune că un candidat bun va dori întotdeauna să crească și să progreseze.
  • Vindeți beneficiile muncii în organizație candidaților. Cei mai buni candidați vor avea destule opțiuni deschise în fața lor. Nu uitați niciun moment că recrutarea este un proces bidirecțional. Candidatul face și el o alegere, la fel ca voi.
  • Demonstrați modul în care au progresat alții ca rezultat al intrării în organizație. Exemplele din viața reală sunt foarte puternice.
  • Fiți onești cu candidații și nu promiteți niciodată ceea ce nu puteți livra. Dacă în cel mai probabil scenariu postul va fi o piatră de încercare, nu ezitați să o spuneți.

Câțiva pași simpli pot face diferența dintre o recrutare de succes și un eșec. Deci care ar fi pașii care trebuie făcuți de organizația voastră pentru a începe să atragă și să recruteze cei mai buni oameni?

Alte articole pentru dumneavoastră:

Adevăratele provocări ale digitalizării nu sunt date de tehnologie

Viitorul nu mai e ce-a fost…

Nu-i lăsați pe alții să vă facă CV-ul!                

Cum să fidelizați angajații din generația Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *