Blog

Blog
Pași necesari pentru eliminarea persoanelor negative din viața voastră

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Pași necesari pentru eliminarea persoanelor negative din viața voastră

Nimănui nu-i plac, nu vrea și nu invită persoane negative să-i invadeze viața. Așa că, vă propun cinci pași pentru a îndepărta aceste persoane și a crește prezența celor pozitive…

A fi înconjurat de negativitate, mai ales în fomă umană, e nașpa… De fapt, după cercetări care au durat vreo 25 de ani, Dr. David McClelland de la Harvard University a tras următoarea concluzie:

„Alegerea unui «grup de referință» negativ a fost suficient pentru a condamna o persoană la eșec și la lipsa unor realizări semnificative în viață.”

Iată doar câteva modalități prin care acest tip de oameni pot avea un impact negativ asupra vieții voastre:

  • Încearcă să vă controleze;
  • Nu țin cont de limitele pe care le-ați fixat;
  • Iau fără să dea nimic;
  • Au întotdeauna dreptate (sau cel puți așa cred ei);
  • Le place să fie victime (dar și să se victimizeze);
  • Le lipsește responsabilitatea.

Și iată pașii care vă pot scăpa de aceste persoane negative și influența lor:

Pasul 1 – decideți că meritați

Atunci când vi s-a urât să vă simțiți prost și să fiți obosiți de anumiți oameni, este de obicei un semn că funia a ajuns la par! Trebuie să simțiți că meritați să vă atingeți țintele și să vă transformați în persoana care vreți să fiți. Este timpul să vă dedicați vouă înșivă, obiectivelor și viselor voastre. Dacă nu sunteți siguri, gândiți-vă la efectele secundare negative ale păstrării acestor oameni în viața voastră și la impactul lor asupra scopurilor și a fericirii voastre.

Pasul 2 – identificați persoanele toxice

Uitați-vă după oamenii care vă afectează negativ alte relații, vă invadează spațiul și vă consumă o mulțime de timp. Dacă o persoană vă face să vă simțiți incomod sau neproductivi, este un steag roșu. Aceste persoane sunt vitime (sau victimizate de cineva sau ceva) și au tendința să vă scadă nivelul energetic, iar concentrarea este în mod obișnuit asupra lor și a problemelor lor (întotdeauna). Există o mare diferență între cei care împărtășesc cu voi zbaterile și provocările lor și persoanele care se plâng în permanență de ceea ce li se întâmplă.

Pasul 3 – lăsați-i în pace, dar stabiliți limite

Limitele sunt cheia menținerii sănătății voastre mentale, a bunăstării și a fericirii. Dacă oamenii nu vă respectă limitele, atunci nu vă respectă nici pe voi. Faceți o listă a propriilor limite și nu vă fie teamă să le spuneți celorlalți dacă le încalcă. Folosiți orice metodă considerați potrivită și respectuoasă, dar rămâneți fermi în asigurarea condițiilor care vă fac fericiți.

Pasul 4 – reamintiți-vă în fiecare zi de ce și nu vă simțiți vinovați

Poate să sune prostesc, dar puterea convingerii poate fi cel mai bun prieten pe care-l aveți. Este viața voastră și voi vă controlați gândurile, sentimentele și până la urmă și acțiunile. Este important să vă amintiți de asta în fiecare zi. Contrar anumitor gânduri, nu abandonați acești oameni, ci le permiteți să-și găsească propriul drum în viață în timp ce îl onorați pe al vostru.

Pasul 5 – lăsați să intre pozitivitatea

Acum vin lucrurile bune. Este rândul vostru să spuneți cum vreți să arate propria viață și totul începe cu cei pe care îi alegeți să vă înconjoare. Căutați oameni care vă vor susține ambițiile, care vă vor încuraja să deveniți mai buni, vă vor încuraja ideile pentru că știu cât de importante sunt pentru voi și care, până la urmă, au convingeri similare. Cu cât mențineți o companie mai bună și mai strălucitoare, cu atât veți deveni și voi mai buni și mai strălucitori!

Și vă propun un exercițiu, pe care-l puteți face chiar azi:

  • Acordați-vă zece minute și gândiți-vă la oamenii cu care petreceți o mulțime de timp – acasă, la locul de muncă sau în societate. Cine sunt? Cine are o influență pozitivă? Și cine are una negativă? Acum, priviți la lista cu influențele negative și începeți să reduceți timpul pe care-l petreceți în acele relații, urmând pașii de mai sus.

Gânduri de final

Țineți cont de faptul că acest proces seamănă mai mult cu o cursă lungă, decât cu un sprint, iar cheia succesului va fi angajamentul vostru de a fi fericiți. Amintiți-vă că nu contează cât de mult încercați, persoanele negative vă vor influența oricum. Și nu aveți nicio obligație să păstrați aceste persoane în viața voastră indiferent de ceea ce vă aduc. Oricare ar fi motivul, oamenii se dezvoltă și se schimbă și este normal ca și relațiile să evolueze sau să se dizolve. Până la urmă…

Scena e a voastră și trebuie să vă creați o viață pozitivă!

Alte articole complementare:

8 forme de interviu de recrutare

Trei teorii divergente despre fericirea la locul de muncă

9 acțiuni pentru reușita ședințelor

Inovația de ruptură văzută prin ochii unui expert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *