Blog

Blog
Răspunsuri potrivite la întrebările înșelătoare de la interviu (II)

Comments (0) - Uncategorized

Răspunsuri potrivite la întrebările înșelătoare de la interviu (II)

Prima parte a articolului o găsiți aici.

Aveți aici o listă de numere într-o ordine aleatoare. Trebuie să găsiți ce număr lipsește.

E obositor și plictisitor, dar există un motiv. Scopul este să vă testeze atenția la detalii. Și există o modalitate de a face acest lucru, numită Sita lui Eratostene. Începeți prin a identifica toate numerele divizibile cu doi și le listați separat. Apoi faceți același lucru cu trei, cinci, șapte, 11 și așa mai departe până când găsiți numărul care lipsește. Cheia constă în utilizarea numerelor prime.

Credeți că ați putea fi la un moment dat atât de furios încât să plecați?

Asta e chiar mai înșelătoare decât vă puteți imagina. Dacă le spuneți că nu fi niciodată atât de supărați, s-ar putea să li se pară că vă lipsește pasiunea. A fi furios arată că vă pasă, iar dacă nu vă enervați viceversa. Cel mai bun răspuns este că vă mai enervați din când în când, dar apoi le explicați cum vă stăpâniți furia pentru a nu deveni o problemă.

De ce au oamenii doi ochi?

Asemenea întrebări sunt puse frecvent, deși contextul ar putea fi diferit. Ideea este să gândiți un pic diferit, „out of the box” cum ar zice vorbitorii de romgleză. Și există un răspuns potrivit și unul greșit, însă cel bun poate duce la întrebări mult mai dificile. Scopul este să vă facă să vă gândiți la lucruri despre care nu știți prea multe. Nu vă impacientați și răspundeți cum puteți mai bine, iar dacă nu știți încercați să ghiciți și explicați-vă răspunsul. Este mai bine să încercați decât să spuneți că nu știți pentru că ultima variantă arată o lipsă a creativității și a abilității de gândire critică.

Ar trebui ca poezia să fie greu de înțeles?

Aceasta este încă o întrebare care vrea să vă oblige să vă gândiți. Și aici, nu există un răspuns bun sau greșit. Este important totuși să luați în considerare alți oameni înaintea voastră. Dacă poezia este dificil de înțeles, atunci în mod sigur are un înțeles adânc. Însă, dacă este prea dificilă atunci copiii nu o vor înțelege niciodată și, probabil, nu o vor citi. Totul are la bază un compromis. Vă gândiți la alții și purtați o conversație. Și toate trăsăturile sunt importante.

De ce nu ați fost promovat la ultimul loc de muncă

Întrebarea nerostită este dacă sunteți un angajat bun, muncitor. Cei care sunt promovați în mod regulat sunt cei care sunt percepuți că muncesc mai bine decât cei care nu merită o promovare. Cheia este să scoateți în evidență faptul că ați muncit mult pentru a ajuta compania cu tot ce ați putut. Și din loialitate pentru firmă ați muncit atât de mult fără a fi promovat.

De ce este atât de importantă pentru dumneavoastră viziunea companiei noastre?

Aici este vorba de o verificare a cunoștințelor pe care le aveți despre firma la care ați aplicat. În niciun caz nu trebuie să aduceți vorba despre faptul că plătesc bine și că, pur și simplu au postat, acel post disponibil. Înainte de a merge la un interviu trebuie să faceți niște cercetări despre compania respectivă și să vedeți dacă vă place ceva referitor la ea. Și dacă acesta e cazul, folosiți-l ca răspuns. Dacă nu, spuneți pur și simplu că vă place ceea ce fac și că e o echipă din care vă doriți să faceți parte.

Cum v-ar descrie egalii dumneavoastră?

Această întrebare se referă la autocunoaștere și la a reuși să vă vedeți ca într-o oglindă prin ochii altora. Trebuie să alegeți câteva trăsături datorită cărora oamenii vă plac, dar și unele lucruri pentru care nu vă plac. Șefilor le place să vadă că sunteți umani și că vă cunoașteți defectele.

Ce vă motivează să vă dați jos din pat dimineața?

E o întrebare care poate părea simplă, dar există multe lucruri în spatele ei. Și în primul rând motivația voastră. Ei trebuie să fie convinși că atunci când lucrurile o iau razna, veți găsi în continuare motive pentru a munci susținut și a da tot ce aveți mai bun. De aceea trebuie să alegeți un răspuns universal și constant. V-ați putea gândi la copii, dar aveți grijă. Dacă sunt suficient de mari și mai au puțin până-și iau zborul, lumea s-ar putea gândi că în acel moment v-ați putea pierde motivația.

De ce sunt gurile de canal rotunde?

Atenție! Aceasta nu este o întrebare înșelătoare deghizată. Există un răspuns real. Gurile de canal sunt rotunde ca să nu poată capacele să cadă înăuntru. E o întrebare despre bunul simț. Este genul de întrebare cu un răspuns evident pe care oamenii atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor îl cunosc. Și sper că și voi sunteți atenți la… viață.

Câți bani ați cere ca să spălați toate geamurile din București?

Multe dintre aceste întrebări sunt făcute să pară simple, dar în realitate sunt complicate. De data asta este invers. Pare complexă, dar de fapt este foarte simplă și nu trebuie să vă gândiți prea mult. S-ar putea să vă gândiți la numărul posibil de ferestre din oraș și să dați o valoare globală a serviciului la nivel de câteva milioane de euro. Să fim serioși, spuneți cât cereți pentru o fereastră și gata…

Interviurile devin din ce în ce mai dificile. Angajatorii vor oameni din ce în ce mai inteligenți care pot să facă mai mult decât le cere postul. Creativitatea și capacitatea de muncă sunt la fel de importante. Fiți pregăriți pentru întrebările interesante!

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Exploatați-vă carisma de lideri

Găsirea unui job după 40 de ani

Vechile modele de business se transformă în era digitală

Tehnici cheie de prezentare utilizate de Steve Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *