Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Vechile modele de business se transformă în era digitală

Vechiul model de a face afaceri devine deja perimat. Vechile modele de business se transformă digital. Tehnologia este factorul care schimbă fundamentele afacerii și fluxul de venituri în multe organizații.

Este cu adevărat dificil de înțeles cum o companie care la un moment dat a avut 60.000 de angajați și peste 9.000 de magazine poate fi scoasă din afaceri. Dar punctul de ruptură mătură tot!

Transformarea într-un business digital

Există numeroase exemple de afaceri care au explodat pur și simplu în mediul digital, ca AirBnB, Uber, Netflix. Aceștia din urmă sunt un exemplu proeminent în spațiul de transformare digital. Modelul de business al companiei sau strategia ei este streaming-ul clipurilor video prin subscripție plătită. Aceasta a fost o inovație radicală dacă luăm în considerare faptul că, înaintea lor, singura modalitate de a închiria filme era prin companiile de cablu sau prin magazinele clasice. Abilitatea lor de a crea și de a captura valoarea i-a condus pe ceilalți beneficiari spre diminuarea cifrei de afaceri până la închidere.

Netflix a început ca ca un serviciu de comandă a închirierii de DVD-uri prin mail și s-a transformat gradual într-unul de video streaming. Cu 65 de milioane de abonați și peste 3 miliarde de ore de streaming video în fiecare lună a devenit un video nexus de proporții de neegalat în doar 8 ani.

Dar această imagine este deja depășită pentru că firma s-a mișcat atât de repede încât începe să eclipseze canalele de televiziune clasice atât în popularitate cât și în ore de vizionare.

Calea transformării

Din fericire, majoritatea liderilor din business nu cred că organizațiile lor sunt imune la acest scenariu al concurenței de ruptură venite dintr-un mediu pur digital. Afacerile trebuie să gândească și să se transforme proactiv sau vor fi lăsate în urmă. Iar a rămâne în urmă pe calea transformării va „ucide” majoritatea organizațiilor. Deci nu rămâneți imobili și încercați, cu ajutorul unor speciacialiști în restructurare și transformare, să mergeți înainte și să găsiți noi modalități inovative de a cuceri piața!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *