Blog

Blog
Calitățile unui antreprenor

Comments (0) - Uncategorized

Calitățile unui antreprenor

Deci cine este cu exactitate un antreprenor și care sunt calitățile sale? Dacă ne luăm după Wikipedia vom vedea că „un antreprenor este o persoană care posedă o întreprindere nouă sau o idee și își asumă o responsabilitate semnificativă pentru riscurile inerente referitoare la rezultat”. Hm… Eu aș zice mai curând că este vorba de o persoană care ghidează o forță de muncă pentru a aplica o idee (nu contează dacă este a lui sau a altcuiva ori dacă este veche sau nouă) pentru a-i satisface pe aceia care au nevoie de beneficiile produse de aceasta.

Deci caracteristicile de bază sau calitățile unui antreprenor ar trebui să fie:

  • ar trebui să aibă o idee (din nou, nu are importanță dacă este originală sau nu ori dacă e veche sau nouă);
  • ar trebui să fie motivat să urmărească ori să aplice ideea;
  • ar trebui să aibă acces la mâna de lucru sau să aibă abilitatea de a face mâna de lucru accesibilă (și aici se simte nevoia și de abilități de marketing);
  • ar trebui să fie un lider bun.

Bun, dar sunt o groază de oameni care au aceste calități menționate mai sus, dar nu pot fi numiți antreprenori. Un bun exemplu de asemenea individ poate fi un cercetător sau un om de știință. Aceștia au idei sau, cu alte cuvinte, le pot crea.

Un om de știință este cu siguranță motivat în privința urmăririi unei idei și fără îndoială este un lider bun și are acees la o mână de lucru, cel puțin la un nivel minimal. (Majoritatea cercetătorilor nu lucrează individual, ca în anumite filme de la Hollywood, ci în echipă.) Și atunci de ce nu-i numim și pe ei tot antreprenori? Sunt aceștia o excepție a definiției anterioare? E ceva material pentru a avea la ce să ne gândim, nu-i așa?

Și ce ziceți despre un dictator? Are idei proprii sau împrumutate. Vrea să le aplice, are acces la forța de muncă și o poate ghida foarte bine.. De fapt poate să facă aproape tot ce vrea. Deci asta înseamnă că un dictator e un antreprenor ori că un antreprenor este un dictator?!

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Interviul de recrutare – tactici pentru obținerea răspunsurilor dorite de la un candidat

Modestia și arta leadership-ului

Sunteți sigur că nu aveți un șef toxic?

Promovarea personalului în organizații

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *