Blog

Blog
Primele cinci motive de a investi într-o franciză

Comments (0) - Uncategorized

Primele cinci motive de a investi într-o franciză

Deci vă gândiți să vă porniți propria afacere? Există un număr de opțiuni pe care le aveți: să porniți pe o idee proprie, să cumpărați o afacere sau o franciză. Francizarea este în creștere odată cu creșterea numărului de oameni care vor să fie pe cont propriu. Este o oportunitate perfectă pentru oricine vrea să conducă o afacere profitabilă, având în același timp suportul unui model de business verificat și profitabil. A avea propria afacere vine întotdeauna cu un anumit grad de risc, dar cu o abordare corectă și susținerea adecvată a unui sistem de franciză potrivit, șansele de succes sunt mult mărite. Voi lista mai jos cinci motive pentru succesul unei francize.

Un sistem verificat

Ideile noi pot fi extraordinare. Ele sunt cele care pun în mișcare lumea afacerilor. De la noi restaurante și magazine la produse și servicii care ne fac viața mai ușoară, inovația este un ingredient cheie al succesului, la fel ca și perseverența. Dar, așa cum am subliniat mai sus, o afacere nouă poate eșua, iar majoritatea ideilor noi au nevoie de timp pentru a atrage oamenii. Francizele permit antreprenorilor să intre într-un sistem verificat, cu idei de succes funcționale și să-și concentreze eforturile pe conducerea afacerii, mai mult decât pe construcția și lansarea ei. Roata a fost inventată, perfecționată, patentată și pusă pe piață! Ca o franciză și este momentul să se rostogolească…

Imaginea brandului

Dacă veți cumpăra o fraciză cunoscută, veți beneficia de imaginea acestuia. Clienții se simt de obicei mai confortabil cumpărând articole cu care sunt obișnuiți și lucrând cu companii pe care le cunosc și în care au încredere.

Puteți fi propriul șef

Voi dați ordinele și vă alegeți programul, dar trebuie să înțelegeți că există niște limite. Nu e chiar același lucru cu a fi antreprenor independent, dar este, cum zic americanii, „the next best thing”. Un francizat deține o unitate individuală, dar a fost de acord să urmeze o formulă pusă la punct de către francizor. Dacă alegeți să urmați sistemul de business și să vă folosiți de sistemele de suport, șansele de a fi propriul șef pe termen lung vor crește.

Susținerea afacerii

Atunci când dețineți o franciză aveți acces la o serie de mecanisme de susținere din partea companiei mamă. Aceasta vă poate oferi asistență în procesarea facturilor de la clienți, a salariilor, a plăților către furnizori și a operațiunilor în general. Este tipul de asistență în activitatea zilnică care s-ar putea să nu fie disponibilă dacă porniți o afacere pe cont propriu.

Puterea de cumpărare

O franciză bună poate avea avantajul puterii de cumpărare a întregului sistem pentru a negocia prețuri pentru tot ce aveți nevoie la un nivel semnificativ mai scăzut decât ceea ce puteți obține ca operator independent. Acest lucru nu se referă doar la achizițiile inițiale ci și la tot ceea ce aveți nevoie în permanență, în fiecare zi.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Cum să vă faceți fericiți salariații și să-i fidelizați

Întrebări pertinente pe care candidații le pot pune în cadrul interviurilor de recrutare

Sunt leadershipul și democrația cu adevărat compatibile?

Gestionarea cu succes a conflictelor prin tehnica scării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *