Blog

Blog
Întrebare pentru interviu – Ce salariu căutați?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu – Ce salariu căutați?

Deși majoritatea întrebărilor care vi se pun într-un interviu de recrutare caută să vadă dacă veți lucra bine în climatul companiei, pot apărea și întrebări mai practice de genul: „Ce salariu căutați?”

Suma de bani pe care o veți câștiga este cu siguranță importantă. Angajatorul știe că vreți un salariu care să compenseze corespunzător munca pe care o veți presta. Totuși, această întrebare este pusă special pentru a verifica unele lucruri. În primul rând, intervievatorul vrea să știe dacă vă interesează munca pe care o veți face. În al doilea rând, acesta vrea să fie sigur că suma de bani pe care o vreți nu depășește ceea ce sunt dispuși să acorde.

Pe ce vă concentrați

Există mai multe modalități de a răspunde la această întrebare pentru a arăta că veți fi o valoare pentru organizație indiferent de suma cu care veți fi plătiți:

  • Dați un interval de salarii mai curând decât o sumă fixă;
  • Faceți cercetări înainte pentru a vedea cât câștigă alte persoane pe poziții similare;
  • Reiterați-vă dorința de a lucra în companie și pe acest post;
  • Evitați să răspundeți la întrebare dacă este pusă prea devreme în timpul interviului. Doriți să dați un salariu care este normal pentru nivelu dumneavoastră de competență și experiență, dar dând un nivel prea ridicat vă poate scoate de pe lista celor care au șanse să primească jobul.

Greșeli

Această întrebare are tendința de a-i prinde pe picior greșit pe mulți candidați, așa că trebuie să evitați aceste erori comune:

  • Nu dați un salariu prea mare sau prea mic;
  • Evitați să spuneți că banii nu sunt importanți pentru voi (recrutorul va ști că mințiți);
  • Nu menționați salariul și beneficiile decât dacă recrutorul a vorbit primul despre ele;
  • Nu lăsați impresia că salariul pe care-l cereți este bătut în cuie. Este important să păreți flexibili la un interviu de recrutare, deci când vine vorba de salariu, menționați că doriți să negociați salariul exact, atunci când și dacă vi se oferă poziția.

Exemplu de răspuns

A vorbi despre salariu este cu dus și-ntors într-un interviu, așa că dați un răspuns cam așa:

„Caut un salariu între … și … . Totuși, rămân flexibil și aș dori să vorbim mai în detaliu despre acest lucru dacă îmi veți oferi această poziție. Dincolo de orice, sunt foarte implicat în acest domeniu și mi-aș dori în mod deosebit să lucrez în această companie.”

Trebuie să vă folosiți de interviu pentru a vorbi despre cât de calificați sunteți pentru poziția respectivă, iar dacă sunteți persoana potrivită pentru post, angajatorul va dori să vă ofere un salariu cel puțin corect.

Alte articole recomandate:

Despre excelență în management și în multe alte lucruri

Reuşita integrării unui angajat

Cum își păstrează puterea directorii disperați după ea

Nu vă soldați competențele de bază

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *