Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: Ce calificări aveți care vă ajută să aveți succes în acest domeniu?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: Ce calificări aveți care vă ajută să aveți succes în acest domeniu?

Nu vă lăsați intimidați de întrebările puse la interviu. Dacă sunteți capabili să înțelegeți exact ce vrea intervievatorul, vă puteți asigura că răspunsul vostru este cât mai puternic posibil.

Atunci când sunteți întrebat despre calificările care vă asigură succesul într-un anumit domeniu, nu trebuie să presupuneți că sunteți restricționat la calificările profesionale pe care le-ați trecut în CV. De fapt adăugarea unei laturi personale, unice, răspunsului dumneavoastră este o excelentă modalitate de evidențiere în fața competitorilor.

Focus

Există multe moduri prin care puteți răspunde acestei întrebări. Ar trebui să veniți cu un răspuns care este relevant atât pentru experiența dumneavoastră, cât și pentru postul pentru care aplicați:

  • Cel mai important aspect al răspunsului vostru este unicitatea. Acest răspuns este o oportunitate de a vă vinde. Nu-l irosiți dând același răspuns pe care-l vor da și alți candidați.
  • Poate fi înțelept să vă folosiți calificările pentru a evidenția ceea ce puneți pe masă. Cum va beneficia compania de angajarea voastră?
  • Răspunzând la această întrebare cu experiența personală mai curând decât cu cea profesională este un factor de diferențiere important.
  • Este în regulă să ieșiți un pic la lumină. Aceasta poate fi singura voastră șansă de a vă dezvălui, așa că puteți fi un pic îndrăzneți.

Greșeli

Un răspuns puternic poate să vă crească mult șansele de angajare, dar greșelile pot fi deosebit de costisitoare. Evitați aceste erori comune pentru a vă asigura că dați impresia corectă:

  • Nu exagerați. Intervievatorul va fi probabil capabil să-și dea seama dacă trageți de adevăr pentru a-l lărgi. Trebuie să rămâneți la calificările pe care le aveți fără dubii.
  • Chiar dacă nu este o idee bună să citați din CV, puteți evidenția un lucru care este în mod special impresionant.
  • Evitați pălăvrăgeala. Trebuie să vă pictați într-o lumină puternică, dar de îndată ce începe să pară o lăudăroșenie plină de mândrie, ați mers prea departe.

Exemplu de răspuns

Răspunsul dumneavoastră trebuie să fie specific pentru jobul la care aplicați, dar unul generic, puternic ar trebui să arate cam așa:

„Experiența mea în domeniu depășește ceea ce ar fi de așteptat după doar câțiva ani. La locul de muncă anterior am fost capabil să învăț de la un veteran pentru a obține o imagine profundă. Am toate calificările obișnuite, dar acea experiență îmi asigură câteva competențe pe care nu le poate avea, în general, cineva la nivelul meu.”

Alte articole complementare:

Soluția ascunsă în spatele conflictului

Idei preconcepute despre căutarea unui job

Nu delegați mai mult ci mai eficient

Fraze de evitat pentru a avea succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *