Blog

Blog
Planul de carieră – importanța de a avea unul solid și flexibil

Comments (0) - Uncategorized

Planul de carieră – importanța de a avea unul solid și flexibil

Avem cu toții un scop aparte sau o aspirație pe care vrem să ne-o satisfacem, iar unii visează la un job pe care și-l doresc. Aceste obiective mărețe, care se dovedesc adesea dificil sau chiar imposibil de realizat, devin adesea mai ușor de gestionat dacă folosiți un plan de carieră. În fața unui viitor extrem de nesigur, un plan de carieră bine construit vă va servi ca foaie de drum pentru a vă orienta mai bine spre propriul obiectiv. Iată mai jos câteva cuvinte despre importanța existenței unuia, solid și flexibil.

A reuși pur și simplu în viața profesională și în viață în general

Există două modalități de a vă trăi viața și viața profesională: fie să vă lăsați purtați de evenimente și le suportați, privându-vă de oportunități, ratând ocazii și simțind poate decepții, ranchiună, invidie în fața reușitei altora, fie să luați lucrurile în propriile mâini. Aveți interesul să vă programați evoluția carierei, chiar cu obiective pe zece ani, cu condiția de a le pune „în discuție” în mod regulat, în funcție de rezultatele atinse și de noile condiții ale mediului în care vă mișcați. Debutant în viața activă, antreprenor independent sau director al unei întreprinderi mari, este mai bine să aveți o idee referitoare la orientarea pe care vreți să o dați carierei dumneavoastră. Cei care reușesc sunt întotdeauna concentrați asupra obiectivului lor, apoi asupra unuia nou, dacă primul este atins sau ratat.

Planificarea carierei vă ajută să progresați

Un plan de carieră realist este un element esențial al dezvoltării voastre profesionale și al propriei evoluții. Fără vreun obiectiv de atins, vă privați de un fir conducător pentru a alege și a dobândi competențe pe care le puteți exploata și valoriza în lumea profesională și a afacerilor. Planificând viitorul și fixând un calendar precis al acțiunilor de întreprins pentru atingerea obiectivului, planul de carieră devine un mijloc eficace pentru a vă păstra intacte motivația și tenacitatea. Cu un obiectiv bine determinat, vă mobilizați energiile în acest scop, iar planul de carieră vă face să vă inventariați competențele pentru a-l atinge și devine mai mult decât oricând ocazia de a vă maximiza potențialul.

A vă vedea postul visat înaintea altora

Un plan de carieră, pentru a reuși, trebuie să se inspire din viziunea voastră asupra viitorului pe plan profesional și personal. Trebuie să vă programați activitățile succesive pentru a provoca și a vă gestiona oportunitățile. Nimic nu este imposibil dacă verificați în mod regulat coerența dorințelor voastre cu propriile capacități și cu realitatea din piață. Orientarea pe care o impuneți rămâne mereu tangibilă și vă adaptați planurile conform realității trăite. Este un plan „glisant” de-a lungul anilor, care se adaptează reușitelor și eșecurilor voastre. Dacă vizați un post precis sau o poziție importantă bine determinată, el devine o adevărată foaie de drum pentru a le atinge. Motoarele de căutare sunt pline de posturi disponibile, dar adesea jobul pe care vi-l doriți nu există încă, nu este deschis sau nu posedați încă toate atuurile pentru a fi cu adevărat aleși. Este foarte rar să picați pe el din prima, iar cel mai adesea sunt necesari ani de planificare, de muncă și circumstanțe favorabile pe care unii le numesc șanse. Identificând foarte devreme, cu exactitate, condițiile care trebuie îndeplinite, acțiunile de întreprins pentru a fi candidatul corespunător pentru postul dorit, demersul dumneavoastră capătă sens și coerență, ceea ce vă face să vedeți înaintea altora postul apărând pe piața muncii și vă crește șansele de succes pentru a-l cuceri.

Planul de carieră este planul de acțiune al vieții voastre

Un plan realist este deci un mijloc de a găsi mai ușor o meserie care vă place și vă convine. El generază o organizare cu geometrie variabilă a viitorului vostru profesional, cu exceția situației în care găsiți rapid jobul visurilor dumneavoastră sau dacă țineți cu orice preț să atingeți acest obiectiv ideal. Un plan comportă niște etape până la sfârșitul carierei dumneavoastră, diverse opțiuni anticipate, de exemplu diverse forme sub care puteți exersa aceeași meserie care vă pasionează (salariat, independent, autoantreprenor, portaj salarial, etc.). Integrând un fel de planificare financiară în obiectivele voastre, vă oferiți o libertate de reflecție și de acțiune. Pentru a alege bine un post, sub orice formă s-ar prezenta, este bine să puteți îndepărta dintre criterii nevoia de bani la sfârșitul lunii. Acest lucru implică să faceți previziuni și economii pe care le puneți în slujba proiectului vostru. Planificarea carierei îi intimidează pe unii care nu sunt siguri de direcția pe care s-o ia pentru un viitor îndepărtat. Planul de carieră nu trebuie să fie o încătușare în reguli și obligații, ci un excelent mijloc de a obține ceea ce vă doriți. Dorințele și nevoile voastre evoluând de-a lungul întregii voastre vieți, acțiunile voastre vor face același lucru pentru a le satisface. Planul dumneavoastră trebuie să fie suficient de precis și elaborat pentru a fi eficient, dar și suficient de flexibil pentru a vă permite să fiți reactivi în funcție de noile ambiții și oportunități.

Alte articole:

Nu vă soldați competențele de bază

Copiați pentru a deveni un antreprenor de succes

Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastrăCitate din Salvador Dali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *