Blog

Blog
17 competențe esențiale pe care trebuie să le aveți pentru a avea succes

Comments (0) - Uncategorized

17 competențe esențiale pe care trebuie să le aveți pentru a avea succes

Pentru orice realizare este necesar un anumit set de competențe, iar unele dintre acestea se aplică oricărei întreprinderi. Iată 17 competențe de bază pe care trebuie să le aveți dacă doriți să aveți succes.

A ști cum să faceți lucrurile, să vă bizuiți pe dumneavoastră și să aveți încredere, reprezintă cheia pentru o viață productivă, eficientă și de succes. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie să stăpâniți anumite competențe de bază și o anumită înțelepciune fundamentală.

Lista celor 17 competențe este departe de a fi completă. Mai sunt încă multe necesare, dar cele de mai jos vor reprezenta un start bun.

A ști cum să vă opriți gândurile

Atunci când vă gândiți prea mult vi se întunecă judecata, stresul crește și negativitatea amenință. A gândi prea mult vă poate împiedica să acționați atunci când aveți nevoie. Trebuie să reușiți să vă opriți gândurile la timp.

A ști să combateți oboseala

Vă simțiți stresați, epuizați, în burnout? Zilele vă sunt febrile și nopțile aglomerate? Trebuie să fiți în mod constant în priză și disponibili? Trebuie totuși să găsiți metodele pentru a combate oboseala și a vă odihni.

Îmbunătățirea memoriei

Cu atât de multă informație care vine peste noi în permanență, o memorie bună este un avantaj competitiv. Trebuie neapărat să reușiți să vă amintiți multe lucruri fără ajutorul telefonului.

A ști să vă concentrați

Abilitatea de a rămâne concentrați este un factor critic al succesului sau eșecului dumneavoastră. A face lucrurile este imperativ, iar concentrarea este cheia. Trebuie să rămâneți concentrați controlând distracția, trasând limite clare și eliminând oportunitățile pentru amânare.

A reuși să trăiți fără aprobarea celorlalți

Ce cred ceilalți despre voi nu are nicio legătură cu voi și cu cât mai repede vă convingeți de asta, cu atât mai repede vă veți întâlni cu succesul în proprii termeni. Aveți deja puterea de a fi ceea ce vă doriți și de a face ceea ce vreți să faceți, așa că nu mai trebuie să așteptați aprobarea nimănui.

A vă da seama când sunteți mințiți

Cercetările spun că suntem mințiți de 10 până la… de 200 de ori pe zi! Unele minciuni sunt ușor de detectat, în timp ce altele sunt mai subtile și greu de văzut. Există multe modalități de a realiza că sunteți mințiți și trebuie să le învățați.

Evitarea persoanelor toxice

Exact ca și toxinele din aer, apă sau mâncare, toxinele din oamenii din jurul vostru vă pot cauza multe neplăceri. Din acest motiv trebuie să evitați persoanele toxice.

A ști să simplificați

Uneori facem lucrurile mai complicate decât trebuie. Cu cât simplificăm mai mult, cu atât mai bine ne putem concentra și putem fi mai eficienți.

A ști să vă faceți timp pentru voi

Timpul fiecăruia este incredibil de valoros. Fiecare oră, fiecare moment este o resursă care nu poate fi niciodată recuperată sau înlocuită. A trata timpul cu respectul pe care-l merită este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți învăța în viață.

A ști să depășiți o zi proastă

Cu toții avem zile în care nimic nu merge. Când vă vine rândul, nu puneți la inimă, păstrați-vă perspectiva și continuați să luptați în bătălia potrivită.

A ști să depășiți lehamitea

Lehamitea, cel mai adesea provine din sentimentul de a fi depășiți, temători sau nepregătiți. Oricare i-ar fi cauza, dacă vă afectează productivitatea, trebuie să învățați să o depășiți. Nu vă mai găsiți scuze pentru ceea ce nu puteți termina și începeți să vă concentrați asupra tuturor motivelor pentru care trebuie să vă duceți treaba la bun sfârșit.

Aști să vă organizați

Oamenii de succes nu au mai multe ore la dispoziție, dar au mai mult timp, pentru că știu cum să-și organizeze viețile. Organizarea se petrece contruindu-vă obiceiuri bune și eficiente.

A ști să fiți convingători

Veți fi surprinși probabil să aflați că aveți deja probabil calitățile de care aveți nevoie pentru a fi convingători. Și acest lucru nu înseamnă că trebuie să fiți manipulatori. A fi în mod autentic convingători este o parte importantă din a avea succes.

A ști cum să vă destresați

Atunci când viața devine stresantă, iar acest lucru se întâmplă destul de des, este ușor să simțiți că vă pierdeți echilibrul, dar acelea sunt exact momentele în care trebuie să fiți cei mai buni.

A ști să depășiți timiditatea

Cei care n-au suferit niciodată de timiditate nu au nicio idee cât de mult vă poate da înapoi, mai ales într-o situație profesională. Dacă timiditatea vă ține pe loc trebuie să studiați o serie de tehnici care să vă ajute să deveniți mai încrezători.

Oprirea amânărilor

Mai ales atunci când sunteți înconjurați de surse de distracție, amânarea este o tentație constantă. Uneori trebuie să vă forțați singuri pentru a termina un anumit lucru.

A ști să ascultați un sfat bun

Atunci când auziți un sfat bun trebuie să faceți două lucruri: să vi-l însușiți și să-l dați mai departe. Dar majoritatea oamenilor ignoră chiar și cele mai bune sfaturi.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Ce faceți atunci când șeful vă cere să faceți ceva lipsit de etică ori ilegal?

Patronul victimă a hărțuirii din partea propriului angajat!

De ce este leadership-ul atât de dificil

3 modalități pentru a vă face echipa și mai fericită

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *