Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Încă 10 definiții pentru leadership

„Leadershipul îi inspiră pe ceilalți să vă urmeze viziunea în parametrii pe care-i stabiliți, astfel încât devine un efort, o viziune și un succes partajate.” – Steve Zeitchik, CEO al Focal Point Strategies

„Leadershipul în lumea afacerilor necesită recoltarea energiilor și eforturilor unui grup de indivizi, astfel încât rezultatul lor să avanseze de la un Punct A anonim la un foarte dorit Punct B – de la rău la bine, de la lent la rapid, de la roșu la negru. În timpul acestui proces, leadershipul se manifestă prin proiectarea expertizei dumneavoastră într-un mod care câștigă încrederea celorlalți. Până la urmă, în leadership este vorba de încredere – când aceasta îi inspiră să-și alinieze viziunea proprie și nivelul de implicare pentru mai binele companiei.” – Phil Blair, Președinte, Manpower Staffing Services.

„Pentru mine, leadershipul este un act – o decizie de a adopta o poziție sau de a face un pas pentru a-i încuraja, a-i inspira sau a-i motiva pe alții să meargă lângă voi. Mai mult, cei mai eficienți lideri nu se bazează pe titlul lor sau pe forța poziției pentru a conduce, ci mai mult pe abilitatea de a-și folosi puterea personală combinată cu influența lor strategică. Asta e ceea ce-i face eficienți.” – Kendra Coleman, Consultant, Sheppard Moscow.

„Leadershipul este abilitatea de a prelua o echipă obișnuită de indivizi și de a-i transforma în niște super-staruri. Cel mai bun lider este acela care-și inspiră muncitorii pentru a atinge măreția în fiecare zi.” – Jonas Falk, CEO, OrganicLife.

„Leadershipul înseamnă influențarea altora prin propriul caracter, modestie și exemplu. Se recunoaște atunci când ceilalți vă urmează fără nicio obligație sau coerciție.” – Sonny Newman, Președinte, EE Technologies.

„Leadershipul e format de acțiunile comise de o persoană sau un grup care produce un rezultat. El ajută pur și simplu oamenii să facă lucrurile. Nu se bazează pe o poziție într-o ierarhie.” – Robert Preziosi, Profesor și fost Președinte pentru Management, Nova Southeastern University – Huizenga School of Business.

„Leadershipul este acțiunea colectivă a fiecărei persoane pe care o influențați. Treaba noastră ca lideri este de a energiza orice acțiune magistrală cu ceilalți.” – David Casullo, Președinte, Bates Communications.

„Leadershipul este abilitatea de a inspira motivația în ceilalți pentru a merge înainte spre o viziune dezirabilă. În timp ce managementul se concentrează pe sarcini, leadershipul este concentrat pe persoane. Până la urmă, cel mai bun leadership conduce la schimbare și la motivare pe termen lung.” –  Josh Kuehler, Președinte, Internal Consistency.

„Leadershipul îi face pur și simplu pe alții să facă ceea ce doresc liderii. Leadershipul de bună calitate, fie el formal sau informal, îi ajută pe ceilalți să crească la potențialul maxim în timp ce îndeplinesc misiunile și obiectivele organizației. Toți membrii unei organizații care răspund de munca altora au potențialul de a fi lideri buni, dacă sunt dezvoltați corespunzător.” – Bob Mason, Fondator, RLM Planning and Leadership.

„Leadershipul vă folosește competențele și cunoștințele, mediate de atitudinea voastră pentru a obține rezultatele pe care le doriți.” – Philip Gafka, Fondator, LEAP Associates.

Alte articole complementare:

Ce înseamnă transformarea numerică

Decizii bune de luat atunci când vă căutați un loc de muncă

Pe locuri, fiţi gata, „obiectivaţi”

Aveți antreprenoriatul în ADN?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *