Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Ce vă învață vacanțele despre jobul dumneavoastră

Vacanțele sunt esențiale pentru a vă reîncărca bateriile și în același timp pentru a vă goli de problemele cotidiene. Acest cuvânt își are originile în latinescul vacare, care înseamnă a fi liber, neocupat, leneș. Dacă vă simțiți vinovat pentru că lipsiți de la birou, dacă vă credeți indispensabil în întreprinderea dumneavoastră, ați descoperit un motiv determinant pentru a vă oferi un răgaz binemeritat. Stresul și epuizarea profesională vă slăbesc capacitățile intelectuale, tot atâtea motive întemeiate pentru a pleca în vacanță, mai ales că acestea sunt de asemenea un moment ideal pentru evaluarea sănătății vieții dumneavoastră profesionale.

Binefacerile vacanței asupra muncii dumneavoastră

Trebuie să vă luați vacanțe în mod regulat, fie că sunteți sau nu obosit, și să vă goniți din minte argumentul că nu puteți lipsi pentru că sunteți indispensabil. Oboseala și stresul vă erodează rezistența fizică și potențialul dumneavoastră intelectual. Vacanțele vă vor ajuta să vă uitați îngrijorările profesionale și să vă faceți plinul de energie. Ele reduc stresul și vă ușurează creierul de grijile obișnuite, vă dau o nouă viziune asupra vieții, o energie redescoperită și vă fac să găsiți soluții de bază și evidente pentru problemele care, până atunci, păreau dificil de rezolvat. Este dovada că mintea dumneavoastră, odihnită și mai puțin preocupată, devine adesea mai eficientă. Reculul spațio-temporal pe care vi-l oferă vacanța vă facilitează analiza relațiilor de muncă și a satisfacției pe care o obțineți.

Știința plecării în vacanță

În prima noapte vă prăbușiți de epuizare și vă gândiți doar la somn sau vă simțiți animat și gata să savurați zilele de destindere și plăcere care se profilează? Această întrebare măsoară cât de mult aveți nevoie de o pauză și vă clarifică în privința activității. Vă faceți treaba într-un ritm susținut și treceți prin momente de descurajare și de burnout? Vă gândiți tot timpul la muncă, iar lista lucrurilor de făcut nu scade niciodată în ciuda orelor excesive de muncă? Vă gândiți la orarul de muncă? Și dacă ați analiza situația și ați imagina schimbări de implementat pentru maximizarea energiei și evitarea epuizării profesionale? Credeți că este normal să fiți epuizat la începutul vacanței? Unii pretind că trebuie să se odihnească înainte de vacanță pentru a o putea savura.

A rămâne conectat este un semn bun și unul rău în același timp

Lungiți pe o plajă caldă sau într-un hamac care vă leagănă în vântul răcăros al serii, profitați din plin de aceste momente atemporale. De câte ori vă verificați telefonul sau mailul de serviciu? Simțiți dorința de a suna la birou chiar dacă toată lumea e avertizată de absența dumneavoastră? Și încă mai important, cum vă simțiți când faceți acest lucru? Să fiți conectat cu munca dumneavoastră poate fi un semn foarte bun sau unul foarte rău. Dacă aveți nevoie să discutați cu un coleg este pentru a cunoaște ultimele dezvoltări ale proiectului dumneavoastră aflat în derulare? Sau pentru că vă este teamă că vacanța și absența dumneavoastră de la birou pot fi utilizate de unii pentru a vă exclude din proiect sau a dăuna carierei dumneavoastră? A rămâne conectați datorită unui entuziasm real și din curiozitate pentru munca dumneavoastră arată că întrețineți o relație sănătoasă cu aceasta. În schimb, dacă o faceți din anxietate, este momentul să vă puneți anumite întrebări:

  • Sunteți cu adevărat bine în acest post?
  • De ce este până la urmă neliniștitor?
  • Poate că a venit momentul să plecați?

Relansarea dorinței de excelență în muncă

Poate că vizitați o țară care vă place și vă reîncărcați cu energie. Și dintr-o dată vă apare în cap soluția unei probleme de serviciu pe care o căutați de luni de zile. Dacă la sfârșitul vacanței aveți tone de idei care vă vor face proiectul și mai eficient, este un semn clar că sunteți pe un post potrivit și operați în interiorul zonei de reușită. Inconștientul dumneavoastră funcționează în timpul vacanței. În caz contrar, dacă nu sunteți asaltat de idei în vacanțe, ar trebui să vedeți când vă vin și dacă chiar vi se întâmplă să aveți în această meserie. Dacă nu este cazul, ar fi momentul să vă regândiți situația profesională și să găsiți un mijloc de a vă relansa nevoia de excelență în muncă.

A fi fericiți să vă reluați munca

Sunteți ambalați atât de vacanța care se termină cât și de ideea de a vă întoarce și a vă relua activitatea. Sunteți fericiți la gândul că mâine dimineață veți merge la birou? Sau sunteți obsedați de acest moment al întoarcerii încât vă doriți în fiecare zi o zi de vacanță în plus? Cu siguranță aveți obiceiul de a distinge între muncă și vacanță, totuși este posibil să o iubiți pe una și să vă delectați cu cealaltă. Dacă simțiți o oarecare reticență în reluarea activității, este timpul să faceți un plan pentru a vă găsi un alt loc de muncă, care să vă facă să visați, dacă nu vă doriți doar să supraviețuiți muncii ci să și prosperați și să descoperiți o oarecare împlinire prin carieră.

Articole complementare pe care le puteți citi:

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

Cum vă asigurați înainte de a vă hotărâ să vă schimbați jobul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *