Blog

Blog
Cele mai citite articole profesionale din 2024 (3/3)

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cele mai citite articole profesionale din 2024 (3/3)

De ce demisionează un colaborator bun

Costul unei demisii este ridicat și mai ales dificil de cuantificat. Fidelizarea este deci esențială, mai ales în perioadele tensionate, care conduc adesea la războaie ale talentelor. Un colaborator de calitate vă părăsește pentru motive care depind cel mai adesea de dumneavoastră. Să ne concentrăm pe elementele cheie ale fidelizării.

Cum vă sabotaţi singur căutarea unui loc de muncă

Doriţi să vă găsiţi un loc de muncă, dar de câteva zile, chiar luni, încasaţi riposte, refuzuri şi tăceri politicoase. A venit momentul să vă puneţi întrebări: aţi făcut tot ce trebuia pentru a reuşi? Nu aţi comis greşeli, abateri comportamentale sau de metodă? Iată cîteva moduri în care vă puteţi sabota singuri căutarea. De evitat cu orice preţ!

Director general, o meserie invidiată, dar riscantă

Director General sau Chief Executive Officer (CEO) este job-ul cel mai admirat și adesea cel mai puțin înțeles. Toată lumea crede că poate face tot ceea ce vrea, că se bucură de o mare putere și de competențe magice. Titlul impresionează întotdeauna, sugerează putere, o remunerație faraonică și onoarea de a fi șeful. Și totuși, dincolo de etichetă, se ascunde realitatea unei meserii în care poți fi revocat pe loc. Să ne concentrăm asupra vocației acestei meserii pasionante, dar dificile.

Pregătirea pentru întrebările cele mai curente ale interviului de recrutare

Numeroşi recrutori estimează că majoritatea candidaţilor prezenţi la interviu ştiu prea puţine lucruri despre întreprinderea care-i recrutează. Un prim sfat: interesaţi-vă, citiţi articole, studiaţi site-ul web al întreprinderii, descoperiţi-i produsele şi serviciile, cadrele superioare. Studiaţi totul cât mai amănunţit, astfel încât să puteţi discuta ca şi cum aţi lucra deja acolo. Şi acum să ne concentrăm pe alte sfaturi preţioase pentru reuşită.

Seniori – cum să vă regăsiţi o activitate

Reînceperea unei vieţi profesionale după 50 de ani este o provocare. Exista un topic pe unul dintre grupurile de pe LinkedIn în care sunt membru despre faptul că devenim expiraţi pe piaţa muncii după 45 de ani. Această discuţie a adunat în aproape 3 ani 350 de comentarii, majoritatea certificând dificultăţile de reintegrare în activitate după o anumită vârstă. Şi totuşi din ce în ce mai mulţi reuşesc. Iată câteva modalităţi de a convinge un angajator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *