Blog

Blog
Seniori – cum să vă regăsiţi o activitate

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Seniori – cum să vă regăsiţi o activitate

Reînceperea unei vieţi profesionale după 50 de ani este o provocare. Exista un topic pe unul dintre grupurile de pe LinkedIn în care sunt membru despre faptul că devenim expiraţi pe piaţa muncii după 45 de ani. Această discuţie a adunat în aproape 3 ani 350 de comentarii, majoritatea certificând dificultăţile de reintegrare în activitate după o anumită vârstă. Şi totuşi din ce în ce mai mulţi reuşesc. Iată câteva modalităţi de a convinge un angajator.

O căutare mai lungă pentru un job

Fragilizaţi încă şi mai mult decât alte categorii de către criză, aveţi din ce în ce mai multe dificultăţi pentru semnarea unui contract de muncă. Şi totuşi nimic nu este pierdut, unii reuşesc şi veţi reuşi şi dumneavoastră. Adesea este o chestiune de timp, deci de tenacitate. Iată câteva repere pentru a adopta comportamente care vă favorizează căutarea.

Evidenţiaţi-vă atuurile

Aveţi suficientă experienţă pentru a contracara reţinerea recrutorilor. Unii socotesc salariul dumneavoastră un pic cam mare, alţii se tem să recruteze pe cineva mai competent decât viitorul şef. Dacă nu aveţi sau nu mai aveţi competenţele necesare, le puteţi actualiza sau reîmprospăta, mai ales în domeniul noilor tehnologii. Veţi fi apreciat dacă vă înscrieţi într-o perspectivă de aducător de competenţe şi nu de competitor în carieră.

Vindeţi-vă maturitatea şi expertiza

Aduceţi o experienţă, cunoaşterea unei meserii, a unei clientele, a unui proces de fabricaţie, a managementului de proiect. Dacă nu vă este propus rapid un post de salariat, puteţi alege consultanţa, ca freelancer sau colaborator, şi să răspundeţi astfel necesităţilor întreprinderilor care externalizează din ce în ce mai mult anumite funcţii pentru a se recentra pe activitatea lor de bază şi astfel tranformă anumite cheltuieli din fixe în variabile. Puteţi de asemenea servi drept tutore pentru angajaţii juniori pentru a le transmite reflexe, metode şi comportamente. Puteţi fi interesant pentru o întreprindere mică. Aceasta poate avea nevoie să recruteze un senior pentru că nu are timp sau bani pentru formarea unui junior.

Transmiteţi o imagine activă recrutorilor

Managementul interimar vă poate oferi o soluţie. Anumite întreprinderi îl folosesc pentru  misiuni ingrate de restructurare sau concediere, dar şi pentru dezvoltare, lansarea unui nou produs sau deschiderea unei uzine. Forţa seniorităţii dumneavoastră constă în experienţa dumneavoastră de viaţă care vă face operaţional imediat şi în garanţia de neconcurenţă internă. Pentru dumneavoastră, acceptarea unei misiuni de interimar, un contract pe o durată determinată, vă îmbogăţeşte experienţa şi dă o impresie de persoană activă recrutorilor.

Scoaterea la lumină a vârstei dumneavoastră

Numeroşi consilieri recomandă ascunderea vârstei, dar acest lucru nu ajută la nimic. Vă poate face doar să pierdeţi timp. Acest lucru vă obligă să eliminaţi datele din CV-ul dumneavoastră şi să suprimaţi anumite experienţe. Este uşor de ghicit vârsta unui candidat reconstituindu-i parcursul profesional. Este mai bine să câştigaţi timp şi să fiţi mândru de data dumneavoastră de naştere. În acest fel îi îndepărtaţi pe angajatorii cu prejudecăţi, cu care oricum nu aţi avea alte elemente de partajat.

Alte articole recomandate:

Interviul de recrutare – ce trebuie să facem pentru a nu fi uitați

Interviul de recrutare – câteva motive ale eșecului

Semne care dovedesc reușita unui interviu de recrutare

Interviul de recrutare – cum să discuți despre un șef rău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *