Blog

Blog
Cele mai citite articole politice în 2023 – ep. I

Comments (0) - Politică

Cele mai citite articole politice în 2023 – ep. I

Reforma prafului în ochi

Scrisă pe genunchi, pe repede înainte, pentru a putea fi aplicată cu maxim o lună sau două înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale de anul viitor, această lege a pensiilor, de care se tot vorbește de ani buni prin PSD, încă de pe vremea guvernelor lui Dragnea, cu Olguța Vasilescu la Ministerul Muncii, și care ar trebui să elimine inechitățile existente în sistem, nu este decât o imensă grămadă de praf ridicată parcă de o tornadă de vorbe ale politicienilor incompetenți și aruncată în ochii noștri, ai alegătorilor. Probabil că mare parte din pensiile aflate în plată vor crește în medie cu un pic peste 20%, din cei 40% cu care se laudă Ciolacu, unde cea mai mare parte se va datora majorării din ianuarie.

Trai neneacă, pe banii babachii…

Formula din titlu sintetizează sistemul de administrare al țării noastre, unde principala preocupare este să-i mai amețească puțin pe fraieri, ca să nu țipe prea tare, iar politicienii de la toate nivelurile să-și vadă mai departe de treaba lor, adică de îmbogățirea familiei și plasarea rudelor și prietenilor pe posturi bine plătite la stat, cu cât mai puțină muncă și stres. De aceea prima lor grijă când se face bugetul este să aibă destui bani pentru salariile bugetarilor și pentru pensii. Și de niște mici majorări, dacă se poate,  că dacă nu încep grevele spontane printre diferitele categorii de bugetari… Oricum, suta de lei în plus pe care o primește omul de rând se transformă în mie la nivelul de salarizare al mafiei politice.

Apocalipsa fiscală de după alegeri

Mai zilele trecute, teologul care conduce Ministerul Finanțelor a scos o păsărică pe gură, că vorba aia, gura păcătosului adevăr grăiește… El ne-a mărturisit că măririle de taxe operate acum de guvern ni se vor părea foarte blânde pe lângă cele care vor fi impuse în 2025, atunci când bugetul va fi din nou sub presiune datorită creșterii pensiilor și a salariilor bugetarilor.

Dialogul surzilor cu muții fără folosirea mâinilor

Aceasta este definiția dialogului social în viziunea guvernului actual, când vine vorba despre măsurile fiscale recente de îngenunchere a economiei.

Oamenii și instituțiile

Valoarea oricărei instituții este reprezentată de oamenii care o compun!

Să luăm de exemplu instituțiile noastre democratice. Ele ar trebui să fie garanția libertății și egalității între cetățeni. La noi însă, de multă vreme, s-a ajuns la egalitatea lui Orwell, cu unii „mai egali decât alții”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *