Blog

Blog
Cele mai citite articole turistice în 2024 – ep. I

Comments (0) - Turism

Cele mai citite articole turistice în 2024 – ep. I

Casa lui Monet de la Giverny

Atunci când a obținut, în sfârșit, o stabilitate financiară, când tablourile sale au început să nu mai fie cumparate doar de fratele său și de alți câțiva prieteni, Monet și-a cumparat casa de la Giverny, în Normandia, la vest de Paris. Și a locuit aici patruzeci și trei de ani, cu familia sa numeroasă formată din 10 membri, transformând complet casa și grădinile după gustul său și conform nevoilor sale familiale și profesionale.

Ultima locuință a lui Leonardo da Vinci

Marele gânditor Leonardo da Vinci s-a stins în Amboise în mai 1519, după ce timp de trei ani a fost oaspetele lui Francisc I la Castelul de la Clos-Lucé.

Nu este un castel extraordinar din punct de vedere arhitectonic, mai ales că trebuie să suporte concurența directă și foarte apropiată a castelului regal din Amboise, un loc încărcat de istorie.

Călătoria cu TGV-ul de la Luxemburg la Paris

Programasem deja să merg 2 zile la Paris și aveam trei variante pentru transfer: avionul, Bla-bla-Car (autostopul oficial) sau trenul. Am ales ultimul mijloc de transport pentru că până la urmă este cel mai rapid și mă lăsa în plin oraș, fără a mai fi nevoie să caut un alt mijloc de transport până la hotel.

Mormântul lui Napoleon

După înfrângerea de la Waterloo, Napoleon a abdicat și s-a predat englezilor, pe care-i considera mai corecți decât ceilalți dușmani ai săi. Dar poate că nu a fost chiar așa… Nu degeaba i se spunea „perfidul Albion”! Aceștia, pentru a evita o posibilă revenire a sa în Franța, așa cum evadase de pe insula Elba, l-au exilat în mijlocul Atlanticului, pe insula Sfânta Elena, unde împaratul a și murit șase ani mai târziu, în 1821.

Orașul familiei Medici

Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, un oraș al artei, unde și-au făcut ucenicia Leonardo și Michelangelo. Fieful puternicei și bogatei familii Medici, protectoare a artelor și contributoare la monumentele ce pot fi văzute și astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *