Blog

Blog
Sfaturi pentru reducerea stresului la locul de muncă și o viață sănătoasă

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Sfaturi pentru reducerea stresului la locul de muncă și o viață sănătoasă

Stresul la locul de muncă devine o preocupare serioasă la nivel global și costă enorm de mult companiile prin absențele și lipsa de eficiență a personalului strivit de atmosfera pe care-o trăiesc la birou.

Majoritatea adulților vor trece prin ziua de muncă, înfruntând un mare număr de întreruperi și factori de distragere a atenției. Ei au tendința de a-și asuma sarcini suplimentare de teama posibilității de a-și pierde slujba, ceea ce a dus la peste patruzeci la sută din forța de muncă a lumii în situația de a suferi de stres la locul de muncă.

Stresul apare de obicei atunci când simțiți că situațiile vă scapă de sub control. O sarcină pe care o resimțiți ca pe o povară, inabilitatea de a vă duce la bun sfârșit îndatoririle și multe altele pot duce la nopți de insomnie, scăderea încrederii, lipsa concentrării și, în timp, la multiple probleme de sănătate, care sunt toate legate de stres.

Există totuși o serie de lucruri pe care le puteți face în timpul zilei care vă pot ajuta să scăpați de stresul pe care îl simțiți la birou. În foarte multe cazuri, stresul de la locul de muncă ajunge și acasă și poate afecta negativ relațiile ori poate duce la insomnie, tulburări alimentare, probleme de sănătate și multe altele. De aceea trebuie să opriți stresul cât mai repede, asigurându-vă că nu vă afectează pe termen lung.

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să vă concentrați pe respirație. Respirați adânc. Inspirați pe nas și expirați pe gură. Concentrați-vă pe respirația abdominală și pe cea din piept, permiteți corpului să se relaxeze. Atunci când întâmpinați o situație stresantă, în loc să intrați în panică, acordați-vă un moment, respirați adânc de trei sau patru ori, apoi concentrați-vă pe abordarea problemei.

Asigurați-vă că faceți câteva pauze de-a lungul zilei. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac mulți oameni. Dacă lucrați în mod obișnuit opt ore pe zi, atunci știți că aveți opt ore ca să vă faceți treaba. Ajungeți la birou pregătiți de muncă, făcând cât mai mult, dar productivitatea va începe să scadă dacă nu vă obișnuiți să faceți pauze regulate. Pauzele vă ajută să vă împrospătați mintea, să vă calmați și să aveți un nou elan pentru următoarea sarcină de rezolvat.

Obișnuiți-vă să acordați cel puțin treizeci de minute prânzului și ridicați-vă de la birou. Ieșiți afară într-o zi însorită, găsiți o bancă într-un parc și bucurați-vă de natură. Asigurați-vă că faceți pauze regulate și că vă ridicați de la birou, chiar dacă doar ieșiți din birou ca să luați puțin aer. Pauzele vă vor ajuta să îmbunătățiți productivitatea și să nu vă simțiți stors de puteri și stresați la capătul unei zile lungi.

Opriți întreruperile zilnice. Poate că vi se pare că este imposibil să opriți întreruperile la locul de muncă, care vă distrag de la ceea ce aveți de făcut. Atunci când trebuie să vă concentrați pe scrierea unui raport important asigurați-vă că telefonul nu vă poate întrerupe, opriți notificările sonore și ignorați emailurile care intră. Unul dintre lucrurile cele mai periculoase pe care le puteți face în timp ce lucrați este să vă verificați mailurile. Un mail important vă poate arunca toată munca pe apa sâmbetei… În loc să vă uitați tot timpul, fixați-vă mai bine trei perioade din zi pentru verificarea mailurilor: dimineața la prima oră, înainte sau după masă și seara înainte de a vă opri din muncă.

Este de asemenea foarte important să fiți realiști cu sarcinile de muncă. Este un lucru obișnuit ca angajatorii să vă dea mai multe sarcini, mai ales atunci când sunt colegi care lipsesc. Fiți siguri că vă avertizați angajatorii că nu aveți timp să faceți acea muncă și nu va mai adăugați alt stres, care poate avea ca rezultat căutarea unui ajutor profesional pentru managementul corespunzător al stresului.

Alte articole:

Competențele înaintea diplomelor în recrutare?

5 întrebări stupide pe care ni le punem la birou

Programul Apollo – o metodă pentru a reuși în proiectele voastre (partea a II-a)10 modalități prin care oamenii de succes își păstrează calmul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *