Blog

Blog
Aveți grijă la dictatura experților!

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Aveți grijă la dictatura experților!

„Limbajul cifrelor are ceva comun cu limbajul florilor, faptul că-l putem face să spună ceea ce vrem. Cifrele vorbesc, dar nu strigă niciodată. De aceea arareori ne împiedică să dormim!”

Pe cât este de indispensabil să dispui în timpul unei crize de date și de cifre clare, verificate, reflectând realitatea, în scopul de a lua decizii raționale, cu atât mai mult trebuie să ne îndoim de „dictatura” acestor cifre și date și cu atât mai mult de „experții” și „atotștiutorii” care se vor năpusti asupra sărmanului manager, pradă ușoară pentru că încearcă să-și păstreze direcția bărcii pe o mare de incertitudini.

Cea mai bună metodă (pe care am testat-o personal) este:

  • Să nu iei niciodată vreo cifră drept bună atâta vreme cât nu a fost verificată;
  • Să vă puneți în mod sistematic întrebarea: „Și asta ce vrea să însemne?”

O cifră, o dată nu au nimic „de spus” singure, rupte de un anumit context, scoase dintr-un șir de date. Și mai ales dacă tot acest șir de date și numere nu este analizat în același timp.

Pe scurt, fiecare dată are sens doar atunci când este plasată într-un anumit context, iar munca managerului de criză nu este de a colecta pur și simplu datele, ci de a le tria și de a le lega între ele. Deci, la începutul crizei, transmiteți tuturor acest mesaj: fiecare la locul lui, iar managerul și-i va recunoaște pe ai săi!

Alte articole pentru dumneavoastră:

Erori de evitat pe LinkedIn

15 secrete pentru a fi cu adevărat convingători

Sunt oare angajații îndepărtați de cultura organizației dumneavoastră?

Și dacă tot ce știți despre schimbare ar fi greșit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *