Blog

Blog
Câștigarea încrederii

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Câștigarea încrederii

Atunci când întâlnim oameni împliniți, aceștia par să aibă acea aură extraordinară care-i înconjoară. Ei proiectează o energie pozitivă simțită de toți cei din jur. Am avut și mai am încă mulți asemenea oameni în jurul meu. Sunt oameni pe care-i ușor să-i recunoști. Au „ceva” ce poate vedea oricine și aduc o foarte necesară briză de aer proaspăt.

Pe cei mai mulți dintre oameni, întâlnirea cu asemenea persoane îi ajută să creadă în posibilitatea unei lumi mai bune. Nu este o atitudine superioară sau superficială, ci una care convinge. Nu este tupeu, ci încredere. Ei sunt acea raritate, spre care tinde majoritatea oamenilor. Dar de-a lungul vieților noastre există căderi și zile de plată, vremuri bune și rele…

Totul face parte din procesul de creștere, de dezvoltare, care are loc indiferent de ceea ce facem și știm că nu-l putem schimba. Dar când întâlnim asemenea oameni, care au un efect pozitiv asupra vieții noastre, ei ne inspiră și ne motivează. Și ne simțim reîncărcați cu energie.

Este o experiență minunată să realizezi cât de important ești pentru propriul viitor și pentru a te simți bine. Vă veți schimba perspectiva către una cu adevărat benefică pentru voi. Țineți minte, cuvântul cheie este să fie benefică pentru voi! Așa că trebuie să eliminați din start victoria cu orice preț. Viața este prea prețioasă pentru a accepta pur și simplu inutilitatea sau un sistem de valori depășit și abuzat.

Atunci când apreciem importanța propriei contribuții, ne dezvoltăm umeri mai puternici și abilitatea de a dezvolta un plan de acțiune bazat pe succes și pe bunăstarea noastră generală. Nu trebuie să mai acceptați ca etica, caracterul și alte lucruri general acceptate să devină o problemă. Vă dezvoltați o imagine interioară precisă și vă concentrați pe costurile reale. Nu veți mai lăsa barierele, stereotipurile și ideile altora, despre ce ar trebui să faceți cu viața voastră, să vă afecteze deciziile.

Înțelegerea și cunoașterea persoanei care sunteți cu adevărat este cel mai prețios dar pe care-l poate primi cineva. Știind cine sunteți și de ce sunteți capabili împrăștie orice concepție greșită pe care ați învățat-o sau ați acceptat-o vreodată. Aceasta este o cunoaștere care nu poate fi cumpărată ori vândută. Atunci când realizăm cine suntem cu adevărat, radiem o încredere care le spune celorlalți că suntem pe propriul drum sau că am ajuns unde trebuie.

Perspectiva, atitudinea, caracterul și valorile noastre sunt acum bazate pe cunoașterea sinelui. Și un prieten de-al meu a explicat acest lucru astfel: „Atunci când intri într-un mall imens, există o hartă cu un semn care spune «Sunteți aici». Odată ce realizăm unde suntem, unde am fost și ce ne va trebui pentru a ajunge unde vrem să mergem, mersul, atitudinea și modul în care tratăm viața ni se va schimba!”

Alte articole pe care poate le-ați ratat:           

Comunicați cu putere

Cele 4 obsesii ale managerului

Cum să vă exploatați mai bine echipa

De ce trebuie să vă înconjurați de oameni mai inteligenți decât voi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *