Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum să vă exploatați mai bine echipa

A fi un bun manager este dificil. Pentru a vă păstra autoritatea asupra echipei riscați să v-o îndepărtați. În ciuda acestei distanțe necesare organizației, vă asumați din plin responsabilitatea performanței și dezvoltării sale. Dar nu ține decât de dumneavoastră să o exploatați, în sensul de a obține profit pentru grup, pentru că sunt o mulțime de lucruri pe care le puteți învăța de la colaboratorii dumneavoastră.

Generarea ideilor noi pentru întreprindere

Adesea salariații au idei originale pentru întreprinderea dumneavoastră. Trebuie să cultivați un climat de deschidere care îi invită la discuții și la partajarea ideilor și, în calitate de lider, de a vă interzice să credeți că aveți monopolul producției de idei. Ei pot aduce o perspectivă nouă și deveni o mină de aur a ideilor. Noile generații, pentru că sunt tinere, sunt mult mai în temă cu anumite tendințe. Generația Y poate fi o resursă inestimabilă pentru publicitate și marketing, cunoaște site-urile de media sociale și vă va ajuta să descoperiți cum să vă conectați societatea la publicul tânăr. Pentru că ei nu sunt ancorați în modul în care lucrurile sunt așezate de mult timp, ei vă aduc un suflu de noutate.

Ameliorarea procesului de recrutare și integrare

Procesul de recrutare și integrare este prima interacțiune a unui angajat cu întreprinderea dumneavoastră. Chiar dacă sunteți implicat în proces, trebuie să îl evaluați și să-l ajustați în mod constant și să vă asigurați că este în egală măsură eficient pentru dumneavoastră și benefic pentru noul recrut.  Cel care tocmai a trecut prin procesul de angajare este cel mai susceptibil să vă dea o imagine clară a ceea ce se petrece. Utilizați-i feedback-ul pentru a-l îmbunătăți. Și întoarceți-vă în timp interogându-i despre acest lucru pe angajații pe care i-ați recrutat în urmă cu șase luni sau șase ani. Implicați departamentul de resurse umane pentru analizarea unei recrutări reușite și elaborarea ameliorărilor pentru a atrage pe viitor cele mai bune talente.

A se lăsa evaluat de către propria echipă

Vă este dificil să vă autoevaluați și să știți cum v-ați ameliorat. Sentimentul și aprecierea modului dumneavoastră de management de către propria echipă vă poate ajuta să deveniți un manager mai eficient. Pentru ca ei să se simtă în largul lor puteți recurge la anchete anonime sau, atunci când ambianța sau situația o fac posibilă, să le puneți întrebări directe și să obțineți rezultate constructive.

Crearea unui sentiment de comunitate

Un colaborator nu se simte întotdeauna în largul lui cu patronul său. Fiecare la locul său. Și totuși lucrați la același nivel pe proiecte, iar cu trecerea timpului deveniți mai intimi și țeseți relații. Dacă observați cu atenție aceste relații, puteți învăța multe și le puteți utiliza pentru a construi un sentiment de comunitate. Modul în care membrii echipei dumneavoastră interacționează vă dau o idee generală a avantajelor interpersonale pe care le puteți obține. Dacă birourile dumneavoastră sunt locuri de comunicare deschise și călduroase, vă puteți inspira pentru a dezvolta un sentiment de aparteneță prin acțiuni de lansat între ei.

Învățați să acordați încredere

În general unui colaborator nu-i place să muncească cu patronul privindu-l peste umăr. Cu siguranță sunteți responsabil de consecințele unei munci de proastă calitate sau productivitate a echipei dumneavoastră. Puteți găsi un echilibru între autonomia de respirație și controlul pe care li-l impuneți. Dacă vă fac  să vă simțiți că le stați prea mult în cârcă, învățați rapid din remarcile lor să lăsați priza și să acordați încredere capacității lor de a face lucrurile să avanseze.

Articole complementare:

Dezvoltarea unui portofoliu în leadership

Ce este atitudinea?

Despre leadership ca pachet

Optimizarea productivității

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *