Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: „Dați-mi un exemplu referitor la creativitatea dumneavoastră”

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: „Dați-mi un exemplu referitor la creativitatea dumneavoastră”

Știți deja că intervievatorul nu este interesat să afle despre sculpturile în lemn pe care le faceți în weekend sau despre cele pictate realist din grădină pe care le-ați creat singur, așa că pare dificil de înțeles de ce ar pune o asemenea întrebare despre creativitate. Cheia acestei întrebări este înțelegerea acoperirii acestei creativități.

Creativitatea este un sistem complicat de gândire, care implică analiza, judecata, rezolvarea problemelor, comenzi și sortări, inclusiv crearea unui plan. Atunci când vă demonstrați creativitatea, arătați modul în care toate aceste lucruri se adună la un loc în mod profesional. Un răspuns potrivit la această întrebare poate fi un punct important în favoarea voastră.

Puncte de scos în evidență

Un bun răspuns la această întrebare trebuie să denote tocmai… creativitate. Dacă puteți vorbi despre procese care v-au adus rezultate unice, va fi minunat!

  • Menționați modul în care v-a venit ideea pentru soluția pe care o descrieți.
  • Vorbiți despre procesul prin care ați comparat-o cu alte opțiuni și trageți o concluzie. Acest lucru îi va arăta intervievatorului că ați făcut o analiză înainte de a vă arunca în acțiune.
  • Dacă este posibil, folosiți această oportunitate pentru a vă evidenția abilitățile de comunicare, inclusiv delegările pe care a trebuit să le faceți pentru a duce treaba la bun sfârșit.
  • Încheiați prin a arăta în ce mod soluția creativă a dus la inovații care s-au păstrat sau în ce mod a avut un impact asupra unei zone importante pentru companie, cum ar fi costurile, retenția personalului, etc.

Creativitatea se referă inclusiv la a fi receptivi la propriul mediu, așa că asigurați-vă că este vizibilă la fiecare pas.

Greșeli care trebuie evitate

Este ușor să sari calul cu întrebările despre creativitate, așa că fiți sigur că nu vă apropiați de următoarele obstacole:

  • Abțineți-vă să vă comparați în mod direct ideile voastre cu cele ale colegilor, deoarece acest lucru poate părea că încercați să vă puneți în valoare pe spinarea altora.
  • Nu săriți calul cu anecdote care nu au mare legătură cu subiectul. Concentrați-vă asupra modului în care latura voastră creativă se aplică sarcinilor.
  • Exemplul pe care-l dați trebuie să fie important pentru munca pe care o faceți. Evitați să vorbiți despre sarcini extracurriculare, cum ar fi planificarea anumitor evenimente sociale.
  • Țineți-vă departe de reinventarea apei calde. Știu că noi românii suntem maeștri la chestia asta. Soluția voastră trebuie să simplifice și să fie pe fluxul principal.

Exemplu de răspuns

Atunci când puneți toate lucrurile cap la cap, exemplul vostru de creativitate trebuie să fie la obiect și angajant. Ceva de genul acesta:

„Atunci când am deschis o locație nouă în cadrul ultimului job, am avut o problemă cu aerul condiționat al clădirii. Pentru a ne menține clienții și angajații confortabil, am organizat o vânzare în exterior ca parte a mesei de prânz și nu cred că a observat cineva cât de cald era înăuntru!”

Țineți minte: păstrați-vă răspunsurile pozitive, profesionale și la obiect.

Alte articole interesante:

Sfaturi de leadership pentru manageri

Arta de a ieși în evidență fără a părea arogant

De ce trebuie să creăm o cultură organizațională flexibilă

O abordare corectă în time management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *