Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

O abordare corectă în time management

O abordare corectă în time management înseamnă că economisiți deja o mare parte din timpul dumneavoastră.

Până la vârsta de 18 ani auzim de aproape 20.000 de ori „nu poți” și doar de vreo 2.000 de ori „da, poți”. Nici nu este de mirare că mulți dintre noi au tendința de a renunța la vederea primului obstacol!

Înainte de a începe orice program de time management, fie că este un curs profesional, pe care îl plătiți, sau rezultatul unei dorințe interioare arzătoare, primul pas constă în a vă găsi propria motivație.

Deci cum puteți face asta?

Reamintindu-vă de ce o faceți

Dacă decideți să vă îmbunătățiți aptitudinile în time management, este evident că în prezent nu este punctul dumneavoastră forte. Repetați-vă singuri toate beneficiile pe care le veți câștiga urmând cu religiozitate această rutină: veți avea mai mult timp liber, vă veți îndeplini mai bine sarcinile, veți câștiga admirația colegilor și a egalilor, veți face mai multe în mai puțin timp. Reamintiți-vă aceste scopuri de câte ori vă este dificil să rezistați tentațiilor care vă fac să doriți să ignorați termenele.

Chiar mai bine ar fi să exprimați în scris toate acestea și să le afișați pe birou sau să vă faceți cu ele un ecran pentru laptop sau telefonul mobil astfel încât, în mod inconștient, imaginea vizuală a scopului dumneavoastră să vă plutească întotdeauna în minte.

Inspirați-vă de la alții

Ar putea fi alții în jurul dumneavoastră care să fie foarte eficienți în time management. Folosiți-i ca sursă de inspirație, chiar dacă nu vă plac în mod deosebit. Analizați-le succesul și reamintiți-vă că îl puteți replica sau chiar depăși fiind mai disciplinat. Vă puteți inspira de la oameni reali din jurul dumneavoastră sau de la celebrități pe care le admirați.

Apreciați-vă progresul

Nu are niciun rost să urmăriți un program corect pentru câteva săptămâni pentru ca apoi să vă întoarceți la vechile obiceiuri.

Monitorizați-vă progresul și lăsați-l să devină motivația dumneavoastră. Fiți propria dumneavoastră inspirație. Dacă ați petrecut chiar și numai o oră mai puțin pe Facebook în această săptămână, călcați-vă pe inimă și încercați ca în săptămânile următoare să o multiplicați de două sau trei ori. De fiecare dată când priviți înapoi și remarcați progresele făcute, veți fi capabili să vă motivați prin faptul că, dacă ați făcut ceva bine până atunci, veți putea face progrese mai mari în viitorul apropiat.

Nu există nicio insultă mai mare pentru mintea umană decât a fi pesimist. Chiar dacă un mare matematician și filozof, Grigore Moisil, a spus că „un pesimist este un optimist bine informat”!

Găsiți-vă starea mentală potrivită de câte ori porniți într-o nouă aventură de time management și veți fi câștigat deja bătălia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *