Blog

Blog
Insula de smarald – Falezele de la Moher

Comments (0) - Uncategorized

Insula de smarald – Falezele de la Moher

În această toamnă, în septembrie, mi-am propus să ajung la unul dintre concertele din cadrul primului turneu european al cântăreței de muzică country Carly Pearce (dacă vreți să vedeți ce cântă o puteți căuta pe Spotify). Însă, din 8 concerte, numai la cel din Dublin mai sunt bilete, așa că am început să mă uit ce s-ar mai putea vedea prin Irlanda, în afară de faimoasele puburi din capitală. Așa că acesta este doar primul dintr-o serie de articole dedicate insulei de smarald…

Aflate în sudul orasului Galway, la frontiera vestică a Europei, Falezele de la Moher sunt un monolit stâncos care domină oceanul de la înălțimea celor peste 220 m, un testament al puterii naturii de a modela stânca în milioane de ani. Sunt unul dintre cele mai vizitate puncte ale insulei de smarald și pot fi bătute cu piciorul, pe promenada de 18 km amenajată de-a lungul coastei, sau văzute de jos, din largul oceanului, de pe un vapor.

Și dacă vi se pare că nu sunteți destul de sus și vreți o perspectivă și mai largă, atunci vă puteți urca în turnul lui O’Brien, construit exact în acest scop în 1835 de către sir Cornelius O’Brien, proprietar al locului și membru al Parlamentului de la Londra. Într-o zi senină, din vârful turnului aveți o vedere magnifică a golfului Galway, vizibilitate spre sud până la Loop Head și dincolo de Munții din Kerry, spre nord, dincolo de Galway, până la Twelve Bens din Connemara, iar spre vest se zăresc chiar și Insulele Aran.

Există și un centru dedicat vizitatorilor falezelor, a cărui intrare vă va duce cu gândul la Tolkien, la Trilogia Inelului și la casa lui Frodo Baggins…

Începând din acest an, este posibil să gustați un whiskey irlandez, single malt și single grain, învechit în butoaie de sherry, producție JJ Corry, din O’Brien’s Barrels, 9 butoaie puse la învechit în urmă cu destui ani, chiar în turn.  

Dacă vă hotărâți să vedeți falezele și de pe ocean există vaporașe de croazieră cu plecarea din Galway sau din Doolin, care vă vor face turul falezelor și al Insulelor Aran.

Și, dacă mai aveți timp, puteți vizita orașul Galway, are puburi la fel de frumoase ca în Dublin, puteți face o croazieră pe lacul Corrib, cel mai mare lac al Irlandei, cu o mulțime de lucruri de văzut pe maluri, ori să dați o fugă în parcul național Connemara, la Kilmacduagh Abbey sau Dunguaire Castle.

Vacanță plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *