Blog

Blog
Trebuie să te retragi când ești încă tânăr…

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Trebuie să te retragi când ești încă tânăr…

–La pensie, trebuie să ieși încă tânăr…

–În primul rând trebuie să mai fii în viață, și nu e chiar la îndemâna tuturor!”

Din nou îmi găsesc inspirația pentru câte un articol în dialogurile unui film franțuzesc mai vechi…

Iar subiectul nu are nicio legătură cu faptul că mă apropii eu însumi cu pași mari de respectiva vârstă, asta dacă nu ni se mai adaugă niște ani pentru a avea de unde să le scadă altora!

Și de fapt, articolul nu are nicio legătură cu pensia…

Regula nr. 1: să o scoți la capăt

În mod evident, de îndată ce vă pică pe cap vreo criză, primul reflex (cu excepția demagogilor și inconștienților, pentru a parafraza un mare scenarist francez) este de a încerca să scăpați de ea. Și nu o să vă spun că trebuie să luați totul asupra voastră, dând dovadă de altruism și virtute pentru a vă debarasa de ceea ce trebuie considerat, până la urmă, ca un reflex natural și de bun simț. Ci cu totul contrar, nu trebuie să „împingeți” criza spre final. Pentru a fi mai clar, nu trebuie să ajungeți să vă concentrați pe sfârșitul crizei. Pe scurt, fiecare lucru la timpul lui, iar regula numărul unu, este să o scoateți la capăt, indiferent cât timp este necesar pentru asta. Sigur, dacă se poate face repede, nu trebuie să încetiniți mișcarea, dar nici nu trebuie să „grăbiți” criza.

Cel mai bun șofer este cel care ajunge

Trebuie deci să vă pregătiți să faceți față, și este clar că nu în ziua nefastului eveniment veți avea timpul necesar pentru a vedea cum faceți asta. Amintiți-vă acest slogan al siguranței rutiere (nu am pretenția că este excepțional de util): „Cel mai bun șofer este cel care ajunge la destinație”. Și aici vă puteți gândi că este tot o chestiune de bun simț, dar când vedem câți șoferi cu lămâia în geam țin volanul cu o mână la peste 100 la oră, fumează o țigară cu aialaltă și telefonează cu cea de-a treia… În fine fac o groază de lucruri cu exceăpția condusului mașinii! Și e bine să ne amintim că doar oamenii capabili să se intereseze de prezent au cu adevărat un viitor!

Alte articole:

Cum să detectați premizele unui burnout la un colaborator sau chiar la dumneavoastră

Pentru a opri spirala plecărilor

Debutanți – expuneți-vă valoarea de la începutul CV-ului

De ce calități are nevoie un bun vânzător?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *