Blog

Blog
Debutanți – expuneți-vă valoarea de la începutul CV-ului

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Debutanți – expuneți-vă valoarea de la începutul CV-ului

Căutarea unui loc de muncă este dificilă dacă nu aveți o anumită experiență și devine foarte delicată dacă sunteți un tânăr absolvent în concurență cu candidați mai experimentați. Puteți să aveți încredere în ceea ce ați învățat, dar nu aveți prea multă experiență în viața reală a afacerilor și a întreprinderii. Acest lucru nu trebuie să vă împiedice să redactați un CV puternic. Exploatați la maximum competențele și experiențele pe care le-ați acumulat.

Valorizați-vă foarte bine formarea profesională

Este unul dintre atuurile dumneavoastră în calitate de tânăr absolvent. Poziționați-vă menționarea studiilor în partea superioară a CV-ului precizând clar opțiunile și specialitzările pe care le-ați urmat. Acest lucru contribuie la explicarea lipsei de experiență și arată ce cursuri universitare și ce cunoștințe dintre cele acumulate sunt pertinente în raport cu exigențele întreprinderilor.

Optimizarea experienței dumneavoastră

Este evident că nu aveți o experiență reală. Dar acest lucru nu trebuie neapărat să vă penalizeze. Ați acumulat un început de experiență prin intermediul job-urilor de vară, a stagiilor, a acțiunilor de voluntariat, a activităților parașcolare sportive, culturale sau umanitare… Puneți accentul pe cunoștințele transferabile în tipul de post pe care-l căutați și demonstrați achiziția unor competențe non-tehnice cum ar fi cele de leadership, comunicare, gestionarea timpului. Faceți dovada eficienței dumneavoastră precizând rezultatele pe care le-ați obținut. Chiar dacă ați avut aceste experiențe într-un alt sector de activitate sau într-un rol un pic diferit, acest lucru vă pune în valoare. Acumulările dumneavoastră pe plan uman, managerial, de marketing sau gestiune sunt ușor declinabile în altă parte.

Creați-vă un brand personal

Creați un mesaj de prezentare a brand-ului dumneavoastră cu un marketing puternic pentru a clarifica în ochii tuturor ce tip de post doriți. Pentru că o diplomă permite multiple orientări în carieră, le indicați în acest fel recrutorilor și angajatorilor obiectivul dumneavoastră profesional. CV-ul dumneavoastră trebuie să se concentreze pe competențele cele mai semnificative pe care le puteți aduce într-un post, în coerență cu exigențele acestuia. Comunicarea imaginii dumneavoastră de brand profesional trebuie să prezinte într-o manieră specifică acele competențe recomandate pentru a reuși în job-ul râvnit.

Verificați gramatica și ortografia

Formarea dumneavoastră vă impune o ortografie și o gramatică ireproșabilă. A scrie corect arată o grijă pentru detaliu, un respect al convențiilor și o competență în comunicarea scrisă. Această etapă merită toată atenția și rigurozitatea dumneavoastră: o literă sau un cuvânt adăugate sau suprimate pot schimba impactul sau chiar sensul mesajului dumneavoastră. Ortografia este primul aspect al autocontrolului, dar și sensul termenilor pe care-i utilizați trebuie cernut. Pentru a fi siguri, în măsura în care nu vedeți greșelile sau erorile, rugați un prieten sau un membru al familiei să citească atent cu un ochi proaspăt și să facă pe corectorul. Dacă nu aveți un parcurs profesional consistent, măcar scrieți fără greșeală despre viitorul care vă ambiționează.

Alte articole recomandate:

Întrebări pertinente pe care candidații le pot pune în cadrul interviurilor de recrutare

Interviul de recrutare – tactici pentru obținerea răspunsurilor dorite de la un candidat

Interviul de recrutare: cum să reușești în fața mai multor interlocutori

Portretul angajatului ideal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *