Blog

Blog
Liderii adevărați dau oamenilor cauze în care să creadă

Comments (0) - Uncategorized

Liderii adevărați dau oamenilor cauze în care să creadă

Cauza sau viziunea nu trebuie să fie extraordinare. În principiu trebuie să fie ceva care dă un sens lucrurilor pe care le fac în fiecare zi și le arată că munca lor contează. Totul se referă la legătura dintre ceea ce fac ei, efortul lor și succesul grupului. Acest tip de viziune îi motivează să facă un pic mai mult pentru că văd modul în care contribuie.

Liderii articulează viziune care inspiră un anumit grad de sacrificiu. Viziunea liderului este adesea atât de convingătoare încât urmăritorii lor își pun propriile cerințe pe planul doi după cele ale organizație. Totuși, există o limită. Orice lider care permite sau încurajează indivizii să sufere ori să-și neglijeze relațiile sau sănătatea, nu vor rămâne lideri prea multă vreme. Sacrificiile care contează nu au în mod necesar și un cost ridicat.

Liderii înțelepți se asigură că fiecare sacrificiu individual făcut de cei care-l urmează este notat și primește o anumită apreciere. Acesta este combustibilul, ranforsarea pozitivă, care menține acel comportament specific. Fumătorul care se abține, persoana care încheie negocierea cu un client înainte de a pleca acasă, persoana care mai dă un telefon în plus după sfârșitul programului, toți sunt oameni care își sacrifică propriul timp. Nu puteți să le cereți aceste lucruri. Ele sunt alegeri. Eșecul în recunoașterea acetui comportament îl va face să se stingă.

În majoritatea businessurilor cu performanțe scăzute, sacrificiile pe care le fac oamenii trec neobservate sau sunt ignorate. Uneori chiar îl auzi pe manager spunând când asemenea lucruri i se aduc la cunoștință, „Pentru asta sunt plătiți.” Aceste mici alegeri zilnice nu sunt fără consecințe, ele nu trebuie ignorate și nu trebuie vulgarizate. Ele trebuie să fie recunoscute și întărite. Dacă nu vor primi recunoașterea și aprecierea, oamenii vor înceta să facă alegerile potrivite.

Treaba unui lider în acest caz este de a-i inspira pe oameni să facă alegeri dificile pentru a susține viziunea, dar și să-i inspire să continue și să repete ceea ce fac. Dacă cei care-i urmează continuă să ia aceste decizii pentru a susține viziunea, ei vor vedea aceste acțiuni nu ca pe niște sacrificii ci ca parte a culturii de lucru în cadrul organizației.

Deci, orice lider trebuie să furnizeze o viziune pentru cei ce-l urmează. Viziunea trebuie să lege eforturile oamenilor de rezultatul final. Sacrificiile făcute pentru a susține această viziune nu trebuie să aibă un efect negativ asupra vieții personale, a relațiilor sau sănătății. Mulțimea sacrificiilor mărunte făcute pe drum trebuie să fie recunoscute și întărite în mod constant de către lider.

Alte articole recomandate:

Despre delegare și îndepărtarea pretextelor pentru a păstra totul

De ce trebuie recrutat mai ales un potențial

Cum să controlăm schimbarea

Competențele recrutorului perfect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *