Blog

Blog
Importante calități de leadership necesare pentru a fi eficace

Comments (0) - Uncategorized

Importante calități de leadership necesare pentru a fi eficace

A fi lider nu este o sarcină simplă, trebuie să lucrați în mod efectiv cu cei din jurul vostru și după aceea ei să rămână alături de voi, astfel încât să dea tot ce au mai bun. Totuși, trebuie să deprindeți câteva competențe de leadership pentru a deveni eficienți în ghidarea celor din jurul vostru. În acest articol voi sublinia câteva competențe importante, necesare pentru a fi eficienți ca lideri. Învățați și aplicați aceste competențe și cred că veți excela în ceea ce faceți și vă veți atinge obiectivele în materie de dezvoltare a leadershipului.

Inteligența

Una dintre cerințele cele mai importante pentru a deveni lideri eficienți este să fiți versați în privința modului în care se mișcă lucrurile. Trebuie de asemenea să învățați cum funcționează membrii echipelor voastre, care le sunt punctele forte și slăbiciunile.

Prin asta veți fi capabili să duceți la bun sfârșit decizii importante, de exemplu un plan de acțiune pentru a atinge un anumit obiectiv sau cui să-i încredințați o anumită sarcină. Trebuie să cunoașteți întregul proces și întreaga echipă pentru a putea face asta.

Flexibilitatea

Trebuie să învățați cum să fiți flexibili pentru că așa cum știți deja, în leadership sau management aveți de-a face cu diferite tipuri de situații și de oameni. Trebuie să vă adaptați rapid sau să vă schimbați stilul de leadership atunci când situația o cere.

De exemplu, folosiți un stil de leadership democratic când cereți echipei voastre sugestii pentru planificare. Totuși, aveți un grup de angajați noi, începători, și o situație foarte urgentă în care toată lumea trebuie să acționeze rapid. Datorită acestei situații trebuie să fiți flexibili și să vă schimbați stilul devenind autocratic atunci când dați sarcini directe membrilor echipei pentru a câștiga timp și a vă asigura că echipa va fi eficientă.

Și încă ceva: în munca cu oamenii trebuie să fiți de asemenea flexibili ținând cont de caracterul persoanei cu care vorbiți. Unora trebuie să li se amintească în mod constant termenele, cu unii trebuie să fiți foarte stricți; trebuie să vă ajustați stilul în funcție de atitudinea individuală.

Modestia

Este de asemenea o abilitate importantă în leadership pentru a vă păstra cu picioarele pe pământ. Amintiți-vă că orice succes nu se datorează numai eforturilor voastre, majoritatea eforturilor au venit de la echipă așa că trebuie să le dați lor creditul. Nu păstrați toți laurii doar pentru voi, fiți modești și învățați să-i apreciați pe ceilalți pentru eforturile și eficacitatea lor. Acest lucru va strânge puternic relațiile dintre voi și echipele voastre.

O inimă puternică

Amintiți-vă că sunteți cea mai importantă persoană din echipă, cea la care se uită toți ceilalți. Dacă lăsați să se vadă descurajarea sau îndoiala referitoare la atingerea obiectivelor, echipa voastră va simți același lucru. Țineți minte că negativitatea este comunicabilă; se transmite rapid la alții și încă și mai repede dacă persoana care o expune este chair liderul.

Așa că vă trebuie o inimă puternică și nu trebuie să lăsați problemele sau situațiile să vă facă să ezitați. Trebuie să fiți puternici nu numai pentru voi, ci pentru întreaga echipă. Prin asta, echipa voastră va avea încredere în voi și nu vor ezita să vă urmeze și să creadă în voi indifierent de situație. Nu trebuie să vedeți în asta o povară suplimentară, ci o șansă de a realiza dezvoltarea personală prin stăpânirea anumitor competențe de leadership.

Alte articole:

Găsirea unui job după 50 de ani

Obiceiuri de adoptat pentru a deveni un profesionist al networkingului

8 obiceiuri emoționale care vă țin pe loc ca lider

Cum vă ridicați după un eșec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *